Dec 26, 2007

Pulau Pangkor

Tarikh : 23-Dec-2007
Destinasi : Teluk Nipah, Pulau Pangkor
Info : Tambang naik bot ke Pulau Pangkor hanya RM10 dewasa, RM5 kanak2..kami menginap di Zek Pink Chalet sahaja dengan family room ada aircond RM100 semalam..teksi dengan bayaran RM20 boleh round pulau dan singgah di Mini Tembok Besar Cina dan Kota Belanda..kalau nak snorkeling kat Pulau Giam RM30 utk satu bot..bleh lepak around dua jam kat Pulau Giam tu..tempat makan bnyk sgt sepanjang pantai..ikan bakar segar untuk makan malam harga berpatutan.
Tak sabar anak2 mama ni nak naik bot ke Pulau Pangkor...



ok tak papa jadi maskot pangkor...hehe..welcome to Pulau Pangkor..hehe...jangan mare pa..





inilah chalet kami bermalam...



Bergambar di tepian pantai Teluk Nipah, Pulau Pangkor...air waktu pagi cantik...pasir pantai putih...

tengah menunggu bot untuk ke Pulau Giam nak snorkeling...
Bila sampai di Pulau Giam...pucat muka naik bot laju...tapi maintain cool..hehe


papa seronok snorkeling tengok ikan besar2 jugak...ada yg besar dari tapak tangan...


ha...tu adli dah dapat ikan...

sian si aisy...sebenarnya time ni dia dah jatuh terduduk pastu tak larat nak bangun sendiri sebab baju tu besar...berat...takder saper perasan dia dah jatuh..so main pasir jer la dah tak bleh bangun...hehe...nak cakap suruh angkat tak reti...masing2 sibuk main air...hehe

2 comments:

Sinaran Xxx! said...

ieja patutla gambar atas bot takde..hehehe..camerawoman dia takutla tuuu..hehehe..cool ker tu? haha..aku blom jejak kaki lagi ke pulau pangkor tu..best erkk??

backhand said...

gambar takdak.. sebab camerawoman asik dok menjerit jerr.. tak ingat pasal kamera dah.. anak2 je dok gelak.. kehkehkeh...

kali pertama menjejak kan kaki ke Damai Laut Lumut ni walaupun dulu belajar di Uitm Sri Manjung dan every two week tu mesti gi...