Apr 28, 2009

Metrojaya Sales

Sempat lagi mama gi sales metrojaya sabtu lepas..sale tu memang sale giler2 la..barang2 branded harganya jatuh 70% belaka..boleh giler dibuatnya..tapi orang yang datang Ya Rabbi..inila orang Malaysia..skang ni tengah gawat ker tak ek..selamba jer depa dok memborong sakan..hehehe..mama tak sakan ek..skit2 jer..hehekat pintu masuknyer pun dah ramai orang..ader jual macam2..dah macam pesta bagai..si aisy tu tertidur bukan apa..sebab pagi tu makan ubat batuk dgn ubat selsema..sian papa teruk kena dukung*eh salahla..bukan sabtu mama gi tapi semalam hari ahad..tersilap plak..

Apr 23, 2009

Kolam Opah

aisy : inum ya air ni..inum ya cepat tik..oo itik..
adli : itu bukan itik betul2 la b..tu tipu punya..
aisy : ukan..tu tik betul..inum ya epat..
mama : baby cakap apa ayie?
adli : dia suruh itik tu minum air,mama..mana boleh kan..itu bukan itik betul..mama, kepala itik tu dah patah..
mama : ha!! lantak nanti opah marah..saper buat?
adli : takper, opah kata ashu dah bubuh gam dah..dia idup balik..
mama : ???
aisy : abg, ian fish cik tu akut itik..
adli : a,ah la b..sian ikan kecik tu takut dengan itik besar ni..jom kita bawak fish tu kluar nak..
aisy : jom..iter awak asyuk biyik nak..
mama : udah..udah..gi masuk dalam..karang kena pelangkong plak dengan opah kamu..itik dia dah patah..ikan dia plak korang nak kasi mati..
adli : mana ader..
aisy : a,ah aner ader..
mama : udah..masuuuukkk..!!

Apr 20, 2009

Gelagat Anak Makan

mama nak share gambar anak2 mama tengah makan..nampak suka dan ceria jer..tapi gambarnya tak berapa sharp sbb guna camera handphone je..tak kirala makan cucur udang jer ke..atau kat secret recipes mcm gambar bawah tu ke..nampak aksi depa meriah jer..jangan gelakkan cucur udang mama yang besor tu ek..bentuknyer tak cantik langsung..buat kecik2 lambat siap..buat besor cepat abih..haha..maleh tul..budak2 ni makan tak banyak mana sangat..main jer yang lebih..tapi ikut mood jugak..kadang2 tu bila order skit tak cukup plak..time tu la selera depa beria mau makan..sudahnya kami yg lapar..
tomyam kung ni mestila mama yang punya..

Apr 15, 2009

Gigi

Tarikh : 10-April-2009
Tajuk : Lawatan Jururawat Pergigian ke Tadika Little Caliphs
nampak tak si aisy tu tumpang tengok jugak...siap berdiri lagi nak tengok nurse tu cakap apa..Aisy ni paling kecik skali kat tadika ni..3 tahun tapi dah join tadika jugak..ikut jer la abg dgn kakak buat apa..

Apr 8, 2009

Menu Ringkas Part II

kini kemunculan menu ringkas bahagian II sudah tiba..haha..menu harian yg simple..sesuai utk semua peringkat umur..hehe..ntah apa2..sajer nak share dgn korang..nak rasa?




Apr 1, 2009

Pantai PD

Tarikh : 28-Mac-2009
Destinasi : Teluk Kemang
Acara : Mandi manda untuk budak2, mak bapak duk relax2 jer..release...klik pada gambar utk lebih clear..di tengah terik mentari..cewah..abih anak2 kena sun burn weh..nak buat camner budak2 tak bleh nak larang..dah laut depan mata..

mama dah tau petang sabtu memang ada pasar malam kat sini..sebelum bertolak balik kami pun singgah tengok apa yg patut..bukan tengok jer..beli jugakla skit2..hehepapa plak skang ni kalau ternampak je signboard tempat memancing sure nak singgah tengok punya..adoi on the way nak balik tu ader plak papan tanda kelong memancing..apa lagi terus belok ke situ..tengok2 jer..dia kata..ni jalan nak masuk situ kena lalu perkampungan cina,india,melayu dulu..pastu baru jumpa kuala lukut..Kelong Mamod..masa gi tu..nampak ader sekumpulan pemancing tengah siap sedia utk naik bot gi ke kelong memancing..teruja papa..hai..senyum jer la..

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...