Jan 7, 2013

Jalan2 Ho Chi Minh

ini cerita lama.. cerita cuti sekolah lalu..kami pergi pada 16/12/2012-19/12/2012
sajer je nak tgk mcm mana HCM ni sbb ramai citer syok giler shopping sini kan..
lagi pun tiket beli 6 bulan yg lepas masa tu ada promosi..
so mmg betulla syurga membeli belah utk org pompuan..lelaki..tahan sabar jer la..hehehe
sampai je hotel terus turun gi shopping..excited giler..tapi tak beli apa2 pun..servey dulu tau.
malamnya gi tgk kat pasar malam dia dulu,dah tau lebih kurang harga barang macam mana baru bleh membeli keesokkan harinya..
tapi dah sebab bawak budak2 so diaorang pun bosan la kan kalau mamanya ajer yg seronok2..jadi kami jalan2 jugak la kat area2 HCM City ni..naik teksi..antara tempat yg kami pergi Pejabat Pos dia..
diaorang cakap bangunannya cantik..bagi aku cantik le jugak,bangunan lama..kat tempat kita pun bnyk bangunan2 cantik jugak..tapi takperla..layan je.. sbb budak2 dah bosan duk dlm bilik
pastu bawak gi muzim perang plak.. ada tunjuk senjata,kenderaan masa perang..gambar2..dll lagi.. patut kat malaysia buat macam ni la..biar budak2 tahu macam mana susah zaman kena jajah dulu.... ini tak patriotik langsung budak2 sekarang kan..tak tau susah..
si adik baby pun macam tau je benda tu guna utk apa..macam nak tembak dah tu..
sempat jugak singgah HRC.. adli berani pakai tshirt tak ori beli kat pasar malam sebelum tu.. hehehe

ni kat kedai2 masa kami pusing2 tengok gelagat motor yg giler punya banyak.. banyak jual helmet pelbagai fesyen ada..cantik..
ni plak gambar adik masa makan kat apa ek nama restoran halal tu..lupa plak..ha Restoran Vietnam Delight

ini pemandangan di pasar malam..tengah tengok nak beli tshirt gambar vietnamese coffee ..papa beli sbb terpesona dgn kesedapan coffee sana..
 ni antara kain cotton dan telekung yg mama beli..tak bnyk mana pun..beg tak muat..
oh lupa nak bagitau..kami stay kat An Tam Hotel..5 minit je dari Benh Tanh Market tu..
mama dan papa beli barang pastu naik hotel balik simpan barang..pastu pergi balik..anak2 duk bilik je main game..hehehe..papa sempat tempah baju suit sepasang rm220 je..siap sehari je
tempat makan halal plak senang..depan hotel kami tu ada 3 buah restoran halal..

2 comments:

Sinaran Xxx! said...

ija...cotton berapa rege? murah sgt ke?

HazlisaNoor said...

ikut kualiti la..ada rm 30 utk 4meter..ada rm20

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...