Nov 24, 2011

Aktiviti Takder Kos

aritu dah cakap pasal aktiviti kalau kami tak cukup modal kan..hehehe..ni nak citer lanjut..aktiviti yg tidak ada kos banyak..nasib baik depan rumah ada kolam renang so takyah la nak ke sunway lagoon ke kan..tapi kecik ajerla kolamnyer..takder la happening sgt..bolehla utk lepaskan geram budak2 tu

 anak2 mama ni tiga2 boleh berenang tau..mama ni ajer yg tak reti..penakut plak tu..papa dia la yg ajar dari kecik..tu ha gaya seorang tenaga pengajar..hehe..garang tu..jgn main2..

 si kecik tu pun papa dah start ajar dah.. takmo kasi dia takut air..sian sejuk..
 mmg depa ni main kat ruang org dewasa..kolam budak2 tak layan dah diaorang tu

 ni plak kat taman permainan..ni pun takder kos kan..budak2 sonok la berlari sana sini..mak bapak time ni boleh la borak2..dating time hehehe
 tengok adli tu panjat sampai puncak..empat2 puncak dia tawan..tapi aisy belum berani..fatin plak bawah2 ajer..gegirl la katakan

Nov 20, 2011

Sekitar KL Tower


 
 
dah tak tau mn nak pergi..so kami jalan2 sekitar KL Tower..lama betul tak masuk KL..mcm2 bangunan dah ada..tempat kami dating dulu..hehe UO pun dah tutup..
sebab apa jalan sekitar ajer tak naik tower? jawapannya mama dah malas..panas..adik pun dah rimas..lain kali ajerla.. RM30 tiket utk dewasa, RM20 kanak2..dpt naik tower dan dia bagi 1 entry free smaada Poney Ride atau Animal Zone atau F1..

Nov 19, 2011

Kisah Tudung Saya

inilah wajah2 saya memakai tudung keluaran DeZahra.. korang tgk tudung ajer yer..jgn tgk muka model yang tak bertauliah ni..saya bukan dealer , cuma saya nak kongsi kepuasan hati saya dengan memakai tudung dari DeZahra ini..memang puas hati dan menepati citarasa saya..mudah nak pakai,cepat  tapi susah skit nak jaga awning dia..saya sangat2 suka sbb kena dengan bentuk muka saya yang sedia tembam ini..banyak dah tudung lain yg saya pernah cuba..macam2 jenis dah saya pakai tapi hati tetap suka yang ini sbb sesuai dan terletak ajer bila dipakai..cewah...



butik tudung ni ada kat Shah Alam dekat Worldwide Business Center, Seksyen 13..  setiap kali keluar produk baru saya tak ketinggalan membeli.. mula2 dulu diperkenalkan oleh rakan sepejabat..bila dah try rasa best plak dan cik abg pun ckp 'kalau awk pakai tudung camni nmpk sangat cantik..tapi kalau tudung2 lain tu cam nmpk tua skit'..hehehe so tu yang suka nak beli tudung DeZahra ni..kain dia plak tak panas..fesyen simple..betul ke tak ckp suami sy tu ntah la..ke ada udang sebalik mee..hehehe

sebenarnya satu lagi jenama tudung yg saya suka ialah Pearl Haya..cuma saya suka yg design simple2 aje di PH ni..yang terlalu berat2 saya tak minat sgt..kang terlalu menonjol plak kan..so inilah antara koleksi PH yang saya ada..kalau korang nak beli butik PH ada di Seksyen 7 Shah Alam..
sebenarnya saya masukkan entry pasal tudung ni atas permintaan beberapa org kawan saya..mereka tanya tudung yg saya selalu pakai tu beli di mana..so inilah saya citer..gambar2 ni tak semua tudung ada..ada jugak tudung DeZahra dan PH yg sy ada tapi takder dlm gmbr..giler tudung betoi saya ni..kalau mak saya tahu abihla kena marah..membazir ajer katanya hehehe

lupa nak bagitau..sebenarnya dua jenama tudung ini sgt selesa pada awning dia..tak la besar sampai separuh kepala..pastu kain dia lembut..dia punya awning yg keras tu sekerat ajer sampai tepi mata, tak sampai tepi pipi pun, so tu yang tak nampak tembam tu..kalau tudung lain yg saya beli kat tempat lain atau kat pasar tani ke..awning dia tak berapa cantik.. keras sampai tepi pipi nampak kembung..susahla nak explain..korang kena cuba baru tau macamana rasa keselesaan dia dan cantik kemas terletak ajer kat muka bila pakai..
aku dpt diskaun ke promote tudung2 ni???? takder pun.. :P
tapi takderla saya langsung tak pakai tudung2 lain..kadang2 pakai jugak brand pasar tani..sebab lebih murah..huhuhu..kerja gomen mana bnyk duit sgt weh..hehehe

ps*naper tulisan sy dlm entry kali ni cam lain ajer..mcm ikut script..hehehe

Nov 18, 2011

Makan di Alissara Thai lagi

Walau dah banyak kali makan kat sini..tak jemu2 jugak..bagi kami sini tempat makan ala Thai yang sangat sedap..Alissara Thai Cuisine dah lama dah kami menjadi pelanggan setia..rasanya dah nak masuk 4 tahun dah sejak diperkenalkan oleh adik mama.. restoran ni kat area Puchong Indah
mama nak share antara menu sedap kat sini ialah...
 
cendawan goreng tempura
sedap dan ranggup..walau dah sejuk still ranggup lagi..boleh ratah macam tu ajer

yg ini Maeng Kam
daun kaduk,atas dia letak kelapa sangai,kacang,udang kering,sedadu limau bali,bawang,cili padi..cicah sos manis likat..sedap sangat rasa yang unik..manis,masam,pedas memang lain ..cara makan tuang sos atas tu pastu lipat2 masuk mulut..kunyahla..hehehe mcm mkn sirih plak

Siakap Goreng Kerabu
yang ni mmg kami tak boleh tinggal..mesti order.. rasa pedas2 masam skit..goreng garing plak tu mesti cuba best sedap tau!

Sotong Telur Masin
sotong yang dimasak bersama dengan telur masin..pun sedap..hai,kat restoran ni mmg semuanya best la..
korang kena cuba jugak tomyam dia tapi mama tak letak gambar sebab biasa la kan gambar tomyam sama ajer mana2 pun..lagi satu org kata sedap kat sini ialah ayam kari hijau..tak taula macamana rasanye..belum pernah cuba maybe next time..

*sorila gambar tak berapa sharp sbb anak mama adli yg ambik

Nov 15, 2011

My Baby Now

baby Afif Adha dah pun 1 tahun semalam...14/11/2011 tapi dia masih belum pandai jalan lagi..masih meniti niti..bontot berat kot..hehe.. mama, papa, abang, kakak dan bangchik sayang adik sangat2.. muuahh!

Nov 11, 2011

Tarikh cantik 11-11-11

Ada apa pada tarikh ini yer...sajer je  mama simpan buat kenangan..kalau tahun lepas, masa 10-10-10 kami gi kluar tgk wayang dan makan2 kan(refer entry thn lps)..
so,kenangan terindah pada tarikh cantik thn ini utk dikenang adalah.. papa main tuju2 lagu kat mama.. hehehe

Nov 8, 2011

7 Sunnah Yang Patut Menjadi Amalan