Dec 26, 2013

Bukit Merah Laketown

Bukit merah laketown..lama beno tak mandi manda kat sini..dekat je dengan rumah abah papa kat kemunting tu..cuma masa free tu tak berapa nak ada..so bila balik kampung last week kami singgah la bawak anak2 mandi kat sini..main airtiket budak2 rm20 dewasa rm30..itu utk waterpark sahaja
 kat sini kan tempat dah lama..so semua permainan lama2..kami smpi around 11..kluar kul 3 ptg
 ini permainan yang paling diaorang suka..sanggup beratur panjang tiga kali nak masuk sini..naik atas belon besar..licin ada air..tapi sekali masuk boleh 6org je..ramai2 tak boleh takut belon pecah kot..huhuhu
 
papa ni mengalahkan budak2 haa.. siap dia yang tergolek terlentang..hehehe..sekali sekala kembali ke alam kanak2 kan..best apa..
 ni slide yang paling tinggi dan curam yang ada kat sini..hanya papa dan adli yang sanggup mencuba..kakak nak try jugak, tapi tak cukup tinggi..mama? takder maknernyer..tgk je la..mau pengsan..huhuhu..kata adli masa turun tak nampak bawah ooo
tu dia adli..berani betul.. kalau mama pengsan dah kot time ni..
tak abih lagi papa terlentang terbaring dengan anak2..

bila dah penat main air..perut pun jadi lapar le.. macam kat waterpark yang lain jugak..makanan dari luar dilarang dibawa masuk.. tapi rugi tak bawak sorok2 sbb masa masuk tadi takder saper pulak yang nak check.. tapi korang jgn la cuba..tetiba makanan korang kena rampas kang..mama tak tanggungjawab hehehe
harga makanan mahai giler kat dalam ni..burger bodoh tu rm4.50..ada roti dgn daging sekeping camtu je pun..adoi hai cekik darah..
mama ko ni pehal asyik nak pose tarian cak lempong je ni..poyo je..huhuhu
hasilnya..kami semua dah hitam legam sebab berpanas main air.. huhuhu

0 comments: