Mar 30, 2010

My Tailor

cecece konon jer tailor tapi sebenarnya merangkap kawan lama jugak ni...memperkenalkan..inila tailor mama kat JMM(Jab.Meteorologi) dulu..sampai sekarang mama still gunakan khidmat dan kepakaran dia..orangnyer kecik molek jer..awet muda..hehe..up skit..kot2 dpt murah skit upah jahit kali ni..haha..jgn marah yer loh..main2 jer..
yang best tu Loh kata saiz i dari bujang smpi sekarang camtu jugak..haha..ni yg buat ma kembang ni..dia tak tau lemak2 yg bersembunyi ni ha..haha..
ma jumpa dia lewat petang sabtu,bwk budak2 main basikal dulu..pastu baru singgah..tengok2 kak ani pun ader..ni sorang lagi kawan lama..still maintain dan ceria macam dulu2 jugak..
tu la kan..bila pikir2 balik, pergila mana2 pun ma mmg tak bleh lupa kawan2 kat sini..semuanya baik2..takder dengki2..selalu bersangka baik dgn org.. kiranya seronokla kawan2 kat sana dulu.. baik cina, melayu ..lelaki, perempuan, tua..muda semua sama dah macam adik beradik..tak kira jawatan..F ke N ke M ke C ke..sini kebanyakannya C sbb org sains kan.. semua ok..antaranya..k.ara,lillian,lee,chua,kak bada,kak jah,kak ada,zun,aree, ish ramaila kalau nak sebut..
tapi tak bermaksud kawan2 sekarang tak ok..kang merajuk plak member2 kat sini..hehe..sini pun semua ok juga..makin lama makin mesra..tak gitu...hahaha..

Mar 28, 2010

Pesta Pertunjukan Belon Panas

Bertempat di Putrajaya, baru2 ni kami turut serta memeriahkan pesta belon panas ni..memang ramai giler..parking penuh..tapi kami tetap nak gi tgk..experience..layanz gambar jer la yer..mama tau ramai yg pergi..tak jumpa plak kiter yer..yerla ramai sgt kan..

Mar 21, 2010

Team Building

Ini citer lama..tak sempat nak update blog dah skang ni..erm,berapa ari bulan ek..5-7/3 ari tu ..pergi petang jumaat balik petang ahad..kat ulu yam..nur laman bestari..kat situla mama ikut program team building..dengan kawan2 opis..bhgn teknologi maklumat join dgn bhgn khidmat pengurusan..
dah lama tak ikut program2 mcm ni..cam biasala..ari pertama tu kena bahagi2 kumpulan..nama kump mama Bear..hehe.ntah apa..sbb ketua kami badannya mcm bear kot..tapi lepas tu pukul 12 tgh malam disuruhnya kami semua masuk berjalan dlm utan..sorang2 plak tu..ayo..hehe.nasib baik i bukannya penakut..hehe..pirah..tapi ada pacat tau,tu yg stokin masuk dlm seluar tu..muka tu terkejut sbb keluar jer dari utan terus nampak flash..depa ambik gmbr daaa..
hari kedua tu pulak kena main paintball..aiseh..ni first time main..ok ler jugak..mula2 tu takut..tgkla tu muka pucat..lebam oo kena tembak dgn azizi..dua das plak tu..
ini plak pepagi,tgh poco2..hentam jer la labu..hehe..korang jgn gelak..dah mcm robot jer mama dlm gambar ni..

ini plak tengah bincang camner nak buat rakit guna tayar..hai,mcm2 la plak aktivitinya..mama dah tak larat ni..maklumla dah tua..haha anak dah tiga..nak suruh buat benda2 mcm ni lagi..penat den..
yang ni plak kena lari panjat slide, ambik gelung pastu masuk dlm badan sorang2 sampai hujung skali..yg tak bestnyer dlm air..aisehmen..masuk dlm air la plak..macam2 la depa ni..dah jadi mcm PLKN plak rasanyer..
ingatkan dah tamat..lepas tu ader lagi..kena buat benteng plak dah..lawan benteng kump mana plg dalam dia menang adoi abih luka2 tangan ni haa..dok mengutip batu2..tp time bergambar muka hepi tetap kena tunjuk..hehe..tapi air terjun kat ulu yam ni mmg best..sejuk betul airnyer..
ini kat dlm dewan tempat kami berkumpul..macam teratak jer..takder dinding..open..mama kat blakang tu tak abih2 dgn peace..
ini aktiviti hari last..kena bina menara guna batang paip..paling tinggi kami bina 9 btg paip dlm masa 40 minit jer..masuk yg ke10 tumbang..kata fasi tu team kami pecah rekod..before JPS pernah bina 7 batang..UM plak bina 10 btg tapi dlm masa sejam setengah..
ha..ni la group mama..kump bear tadi..dpt no 1 tu..hehe..nasib baik jer tu..nampak tak rumah kat blakang yg tepi tasik tu..itula tempat mama n kawan2 tido..
ini plg best..tgh panas2 dan letih,urusetia belanja aiskrim plak..uish sedap betul...tapi mmg sedap..lebih sedap dari yg biasa kita makan tu..agaknyer sebab mmg tgh dahaga kot..
kesimpulannya, penat tapi best..maklumlah dah lama tak join aktiviti2 ala2 remaja cam gini..haha..sekali terpaksa kerja keras baru tau..selama ni asyik duduk dlm aircond jer kan..

Mar 2, 2010

Aktiviti Balik Kampung

Cuti maulidul rasul baru2 ini kami balik kampung ipoh dan taiping..dah lama benar tak balik..sejak adli dah sekolah ni..kalau cuti weekend jer tu tak sempat nak balik dua2 tempat..kena paling kurang tiga hari cuti baru ok..tu pun tak bleh lepak lama la..
so, apa aktiviti di kampung? seperti biasa,budak2 ni la yg seronok..asyik main jer..cuaca kat ipoh dan taiping plak panas betul..berbahang..lagi panas dari kat shah alam ni..
aktiviti 1: bangun pagi2 terus kejar rabbit jiran mak..ader dua ekor jer pun..sekor putih sekor itam..sian rabbit tu sure phobia dengan anak2 ku..kena paksa main slide..terkangkang-kangkang rabbit tu kena tolak turun slide..hehehe
 
 aktiviti 2 : tolong/kacau ashu dan pak ngah bakar sate..mak dah siap perap sate ayam dari mlm dan besok petangnya pakat2 bakar la..kebetulan dua lagi adik mama ader balik jugak..anak2 ku mcm biasa la..rajin menolong..hehe..mengacau jer lebih sebenarnya..bila mata masuk asap,terus lari mencicit masuk rumah..
aktiviti 3 : main playground kat tmn tasik taiping..main terlampau hepi..turun slide tu macam2 aksi..turun kepala dulu la..meniarap la terbalikla..yg fatin pun samer berlari sana sini..nyaris tak masuk longkang..hai seronoknyer jadi budak2..takyah pikir apa2..

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...