Mar 2, 2010

Aktiviti Balik Kampung

Cuti maulidul rasul baru2 ini kami balik kampung ipoh dan taiping..dah lama benar tak balik..sejak adli dah sekolah ni..kalau cuti weekend jer tu tak sempat nak balik dua2 tempat..kena paling kurang tiga hari cuti baru ok..tu pun tak bleh lepak lama la..
so, apa aktiviti di kampung? seperti biasa,budak2 ni la yg seronok..asyik main jer..cuaca kat ipoh dan taiping plak panas betul..berbahang..lagi panas dari kat shah alam ni..
aktiviti 1: bangun pagi2 terus kejar rabbit jiran mak..ader dua ekor jer pun..sekor putih sekor itam..sian rabbit tu sure phobia dengan anak2 ku..kena paksa main slide..terkangkang-kangkang rabbit tu kena tolak turun slide..hehehe
 
 aktiviti 2 : tolong/kacau ashu dan pak ngah bakar sate..mak dah siap perap sate ayam dari mlm dan besok petangnya pakat2 bakar la..kebetulan dua lagi adik mama ader balik jugak..anak2 ku mcm biasa la..rajin menolong..hehe..mengacau jer lebih sebenarnya..bila mata masuk asap,terus lari mencicit masuk rumah..
aktiviti 3 : main playground kat tmn tasik taiping..main terlampau hepi..turun slide tu macam2 aksi..turun kepala dulu la..meniarap la terbalikla..yg fatin pun samer berlari sana sini..nyaris tak masuk longkang..hai seronoknyer jadi budak2..takyah pikir apa2..

6 comments:

idhas said...

bapok besau gelongsornya..tak pernah ku jumpa..

idhas said...

bapok besau gelongsor!! tak pernah ku jumpa..anak gajah pun bleh main ni...

cengko said...

tepi..!! tepi...!!
blue hyppo nak turun gelonsor...!!!

MIZZOU said...

emmmm...sate??? spring break hujung bulan ni boleh buat...lama dah tak pekena

Anonymous said...

best tul blk kmpg mcm2 xtvt..

HazlisaNoor said...

lama tak balik tu yg macam2 mak buat tu..kebetulan adik2 pun ader blk jugak..

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...