Jun 4, 2013

Pulau Redang pulakk

Cuti sekolah datang lagi..kali ni kami gi Pulau Redang pulak..asyik pulau je kan..ramai yg pelik sbb mama ni takut air tapi asyik nak ke pulau je kan..mmg takut  air tp anak2 dgn papa suka benor main air..so mama terpaksa la berani2 takut..hehehe

kitaorg tido kat chalet Redang Lagoon je..ambik pakej sekali dengan makan..snorkeling dan bot pergi blk
naik bot besar perjalanan dari jeti syahbandar lebih kurang sejam setengah..
kalau naik bot kecik..mama pengsan..huhuhu fobia tak abis
enjoy betul budak2 ni..turun laut start dr pukul 9 pagi lagi sampai ke pukul 6 ptg baru naik..tengahari naik time lunch je pastu balik mandi..abih semuanya hitam legam dah..huhuhu..
si papanye pun asyik berenang je kejar ikan..banyak betul ikan..mandi samer dgn ikan..sambil bg makan roti..ni baru kat tepi pantai redang je..kalau gi taman laut lagi best..penyu pun ada..tapi papa dgn anak2 je pergi..mama duk pantai je tunggu adik..hehehe citer mcm mama gi je kan
tiba-tiba adegan romantik plak..huhuhu.. jangan meluat..mama punya dressing sebijik macam nak terjun mandi sungai kat kampung huhuhu tak sesuaii..
mama sayang adik jugaaaaa...
korang nampak tak apa mama tulis tu..huhuhu

tu diaaa..adik pun nak snorkeling jugak..sedar2 adik dah kat tengah laut..air paras2 tengkuk je dah tu..adoila..punya berani kejar ikan..bila ombak lalu..terus panik dia..meraung..

adik dah penat..takut ombak kuat n dah serik takmo gi main air lagi..

actually..kami celebrate our anniversary kami yg ke 11 kat sini.. love u abang..always

setelah tiga hari di pulau Redang..besoknya makan kenduri kat Jeli pulak..kebetulan lalu pulak kat Bukit Bunga..apa lagi..mama ajak papa singgah la..jamu mata..sini kat sempadan siam..lebih kurang ala2 Bukit Kayu Hitam la jugak..

sian papa jaga adik yang tak tau duduk diam..asyik berlari je kerjanyer..tak dapat nak membelek barang
elok le tu kalau tak bangkrup papa

0 comments: