Jan 22, 2015

Aktiviti Cuti Sekolah Hujung Tahun

asalam semua pembaca.. lama pulak rasa tak update blog ni..gambar banyak giler duk dlm hp papa.. tapi blum ada rasa nak belek2 n pilih mana satu utk masuk dlm blog ni.. mood sekarang ni lebih kepada menjaga diri sendiri haha.. ko dah kenapa mama ieja oi..

ni nak citer pasal aktiviti cuti hujung tahun lps.. punyala lama tak update..budak2 pun dah masuk sekolah balik dah pun kan.. cuti aritu kan asyik hujan..sana sini banjir.. kami pun takder mood nak jalan2 cuti2 sakan.. just duk rumah..sampai anak2 pun hairan..kiter takder gi jln2 ek..hihihi

kebetulan pulak papa tgh final dengan assigment..test..presentation..jadi kami pun sian nak enjoy sedangkan dia pikir study..tak syokla kan..sabtu ahad dia full kelas..ate biler nak berjalannya..hihihi

jadi oleh kerana budak2 cuti..boring dah melangut..papa bawak la jugak deme ni gi jln dekat2..main2..mama kerja..papa je la yg bwk layan deme pusing2..

ni kat aeon ada playland.. main dalam tu jela..adli dah kategori besar tak bleh main..cuma duduk tengok2 je..sbb permainan yg ada dlm tu untuk budak kecik..nanti takut rosak..dengki je adli tengok adik2 dia..hihi

yang bawah ni plak..ada air2 ni kat tempat parking Tesco je.. deme nak gi mkn kat food court tesco ternampak ada main2 ni..so kena la papa kluar duit skit..


ni yang ada pokok ni semestinya la perpustakaan awam selangor.. nak gi tengok tayangan 6D cuma adli je yg lepasi had ketinggian..jadi nak bagi adil si adli beralah la tak masuk 6D..kang sian adik2 dia dengki..hihi
sebagai reward mama papa utk adli sbb dia mmg anak yg boleh tolerate so kami hantar dia gi kem motivasi ustazah nor bahyah..2hari 1 malam je..kat shah alam..balik daripada program tu..terus jadi rajin n baik..dia basuh pinggan,kemas bilik..hihi..bangun ikut papa gi surau solat ..tapi kejap je la tahan nyer..masuk seminggu malas balik hihi takperla.. slow2 kena ingatkan balik..kita yg org tua ni pun teruk nak istiqamah inikan budak2..otak tgh ingat main je kan..
walau weekend papa sebok kelas..sempat jugak adli n aisy join perlawanan bola sepak  kanak2 kat BSP.. sungguh2 berlatih..tapi kalah hahaha 
main je..menang kalah biasala tu kan..sajer nak seronok2..
 
pastu mama ada ambik cuti satu hari..hari rabu kot..sajer nak ikut deme ni gi petrosains..
ini sebenarnya first time kami pergi..seronok rupanya..hihi
sebelum ni ntah naper tak terpikir nak gi sini..tapi mmg berbaloi..budak2 hepi sangat..bapak budak pun hihi


macam2 la aktiviti ada dalam ni..penat pusing2..kawasan besar..kalau budak2 kecik mcm afif tu maybe blum paham sangat tapi kakak n abang2 dia tu punyala sakan..cuba itu cuba ini

ini budak nama adli memang berani mencuba..dia try masuk terowong carigali minyak..kena ikat tangan..terus terjun pusing2..
ini apa ni? oo ni masuk dlm kapsul ni bleh rasa angin puting beliung haha..kuat angin dia..kalau pakai skirt sure terbang..hahaha tu si adik takut..jerit 'adik nak keluarrr..nanti adik terbanggg..'

ni papa menerai kekuatan balingannya..adakah sekuat halilintar..haha..kiter mesti menang gaya
adli lagi..ni simulator bawak helicopter..macam betul2..ni kena bayar tiket lain kat dalam
ni ngaper deme pakat main talipon2 ni..
ni konon aisy nak jadi keeper


 macam2 la ada..banyak lagi, penat dah nak ambik gambar..last keluar lepak luar klcc jap..mengimbau kenangan dating zaman dulu2 kan papa..hihi..14thn dahulu.
tu adik nangis tak dapat beli fosil dino..sedih beno muka dia..hihi
 

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...