Jan 24, 2009

Geng The Movie

Jangan Lupa Saksikan Geng The Movie di Pawagam 12-02-2009
kita kena support filem animasi 3D pertama di Malaysia ni

Jan 23, 2009

Must Try

Ada dua makanan yang mama baru cuba rasa..satu tako yang diperkenalkan oleh laily pada mama..sedap..sedap lagi yg jual kat Mid Valley dari yg kat Masalam..tapi yang kat Mid Valley ni mmg ramai sangat orang kena beratur panjang..dia kena order dan bayar dulu kat kaunter Jusco pastu baru ambik kat tempat dia..tunjukla resit..
satu lagi kik kok ni..dia macam apam balik ranggup..dalamnya dia letak pisang bersama-sama dengan coklat ke..honey ker..peanut butter ker..apa2 je la boleh pilih..kik kok ni bleh didapati di Ekano Power Centre..rasa dia sedap..kalau tengah lapar tu..makan dua jenis bleh kenyang..tapi kalau dah sejuk tak best la dia jadi liat..tapi rasa still sedap lagi..mungkin ada antara kawan2 mama dah pernah makan benda ni..korang rasa ok tak?

Jan 21, 2009

Almari IKEA

Malam Sabtu lalu mama sefamily kena pergi IKEA, masuk ni dah tiga kali mama pergi beli almari cermin ni..asalnya mak mama datang rumah pastu nampak la almari cermin mama ni terus dia berkenan..so dia pesan suh belikan dia satu..pastu plak..sedara mara plak tengok dah berkenan jugak..so masuk mama punya dah 4 dah almari ni kami gi beli..lepas ni kalau ader saper2 lagi yg nak..mama nak upkan harga skit..haha..buat bisness plak..masuk jer IKEA terus jer pergi tempat almari tu angkut dan terus bayar..malas nak pusing2 dah..
anak2 pun asyik tanya..naper kita asyik pergi beli almari ni jer ma..hehe

Jan 14, 2009

Laksa..my favorite nyummi

Kalau dah namanyer penggemar laksa..adoi kalau dalam seminggu tak kena laksa memang rasa tak best..rasanya semua kawan2 baik mama dah tau dah mama ni hantu laksa.tak kesah la laksa kat mana pun..kat pasar malam ke..kat gerai tepi jalan ker..mesti nak cuba..bila dah tau situ sedap..selalunya akan datang lagi beli kat situ..tapi dalam banyak2 laksa..laksa yang dimasak oleh mak mama jugak yg paling sedap..makan plak dengan telor goreng..fuh..mencengkam jiwa..haha..
dulu papa rasanyer tak la suka sangat dengan laksa ni..kira biasa2 jerla..tapi sebab dah ngikut mama..dia pun jadi suka jugak skang ni..mesti goreng telor utk makan dgn laksa..anak2 pun suka juga..terpengaruh

Jan 8, 2009

Lagi Gambar Ikan

Ada plak permintaan utk masukkan gambar lagi pasal aktiviti papa memancing dengan kawan2 dia hari tu..layanz jer la..setakat masukkan gambar apa la sangat kan..hahaha..

ni aktiviti kira ikan ke apa ni..ke kira ikan saper paling besar..saper pemenangnyer ni..eh,ikan panjang tu ikan apa ek..saper dpt ikan tu..yg paling besar tu ikan apa..warna itam tu..sorry i jarang gi pasar..hehe

Jan 6, 2009

Papa Memancing Lagi

Aktiviti : Memancing di Laut
Tempat : Area Sg Besar, Kuala Selangor
Tarikh : 4/1/09 - 5/1/09
Papa gi mancing lagi..tapi kali ni dengan kawan2 opis dia..kat laut mana ntah..naik bot kat jeti sg besar dia kata..maybe ady bleh terangkan detail lokasinya..punyala nak sgt ikut memancing..ha pergila..nak merasa sgt memancing kat laut..
yg ni gambar masa nak pergi dan masa nak balik..muka semua berseri-seri..time atas laut abih semua muka melepek..semua gaya pemancing tegar tapi sebenarnya ader dua tiga orang jer yg biasa memancing rupanya..yg lain2 tu saya budak baru belajar....pastu dah mabuk laut..takder plak dia ambik gambor tengah muntah tu..hehe..tapi tang dapat ikan tu la yang best..si aree naper kecik jer ikan kata dapat ikan besor..tapi pelik ek..naper budak2 baru plak yg dapat ikan..mana gambor otai2 punya ikan..ke dah pening2 lalat..abih aura hilang..sian,malam makan nasi dengan telor+udang+kicap jer..time camni la baru nak teringat masakan isteri kat rumah agaknyer..heheha..tapi penangan nak mancing lagi kuat tu..

Jan 2, 2009

Tahun Baru 2009

Salam Tahun Baru untuk semua..semoga tahun ini lebih memberi manfaat dalam hidup kalian..dan harapnya kita semua dijauhi dari bencana..dan hidup aman damai sejahtera..amin..
kepada saper2 yang ada azam baru tu..azam tahun lepas dah settle ke blum..ke carry forward plak..hehe..apa2 pun semoga berjaya!!

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...