Jan 6, 2009

Papa Memancing Lagi

Aktiviti : Memancing di Laut
Tempat : Area Sg Besar, Kuala Selangor
Tarikh : 4/1/09 - 5/1/09
Papa gi mancing lagi..tapi kali ni dengan kawan2 opis dia..kat laut mana ntah..naik bot kat jeti sg besar dia kata..maybe ady bleh terangkan detail lokasinya..punyala nak sgt ikut memancing..ha pergila..nak merasa sgt memancing kat laut..
yg ni gambar masa nak pergi dan masa nak balik..muka semua berseri-seri..time atas laut abih semua muka melepek..semua gaya pemancing tegar tapi sebenarnya ader dua tiga orang jer yg biasa memancing rupanya..yg lain2 tu saya budak baru belajar....pastu dah mabuk laut..takder plak dia ambik gambor tengah muntah tu..hehe..tapi tang dapat ikan tu la yang best..si aree naper kecik jer ikan kata dapat ikan besor..tapi pelik ek..naper budak2 baru plak yg dapat ikan..mana gambor otai2 punya ikan..ke dah pening2 lalat..abih aura hilang..sian,malam makan nasi dengan telor+udang+kicap jer..time camni la baru nak teringat masakan isteri kat rumah agaknyer..heheha..tapi penangan nak mancing lagi kuat tu..

10 comments:

areenophobiaz said...

Papa sani punya pasal la..time org dapat ikan besor dia x kuar camera, time dapat ikan kecik plak rajin dia mengambil gambo..uhuhu..Anyway, memang puas la sebagai orang baru dalam trip nie. Yang otai2 tue xtahu la plak ape kata mereka.
Mama-eija n geng2 wanita xnak buat trip mcm nie ker? Kita pegi la dua boat, satu laki n satu wanita..hehehe

Kelisa Putih said...

alahai papa sani.. gmbo aku tarik siakap batu mane?? tp aku suspect laa kt papa sani yg begitu setia ngan jorannye.. yg penting papa sani dah berjaya hapuskan badi gelama. Guna taktik mancing baru tuuu... wakaka...
Leh la aku guna len kali turun...

MIZZOU said...

Macam tak restu aje abang nye pergi mancing....marah ke? Si Pengantin Baru pun join....cian bini kat rumah...wuahahaha!!!

Sue said...

mama-ieja, apesal tak ikut. takut nanti papa sani g mancing anak dara plak nak sg besar tu.. heheh

Lill said...

hehhe...ok jom! yg 'wanita' tu meh kita g kutip lal ke, ketam ke, mentarang ke...takyah naik bot and muntah2 cam dorg nih hehehhe :P

citong said...

err... teringat masa kecik² dulu selalu ikut abah gi mancing pastu kene marah sbb abiskan dia punya umpan dan suka buat bising.
dari muka² yang pi mancing tu za pasti korang mmg sonok tahap gaban sbb balik dgn tangan berisi. ape² pun tahniah pada korang.
mancing ikan je tau... jgn mancing lain... (bg pihak kak ija)

areenophobiaz said...

Isteri kat rumah xde hal. Takat satu malam bleh la. Tapi yang penting, bawak balik ikan fresh utk menjadi santapan kami berdua yang tersangat la best. Bayangkan la ikan yang baru semalam tarik naik, hari ni dah masak. X terkata kenikmatannya.he he he. X ingat dah bila makan ikan sefresh macam tue.

Kelisa putih: Ko punya tongkang pecah dah masak dah ker? Takkan dok dalam peti je kot?

HazlisaNoor said...

uish..kita org kalau nak ikut kena naik bot cantik..ala2 cruise ke..takmola naik bot cam gini..hehe..demand

cengko said...

lain kali cengko pon nak ikut gak la. trip ni xleh gi la coz' sepupu dtg dr kuantan nak attend course PHP@OSCC di Cyberjaya.

puteri bulan said...

sapelah yg makan dlm priuk tuh...cam sian jerk tgk...tp takperlah...sendri cari pasal...hehehe