May 26, 2008

Whitewater Rafting

Rafting atau berkayak di Sungai Kampar Perak...24 Mei 2008..papa jer yg sertai..mama teringin gak nak gi tapi apakan daya..saper plak nak jaga anak2 mama yg tiga org tu..




May 15, 2008

Lagi Gambar Sukaneka JMM










May 14, 2008

Sukaneka JMM

Ahad lepas 11 Mei 2008, opis papa ada buat sukaneka family..juga acara penutup sukan antara bahagian di Jab. Meteorologi Malaysia(JMM)..ni ada sedikit gambar hari sukaneka tu..
ni Adli tengah main golek tayar..hehe..dapat tempat kedua..hadiah tupperware..
ni plak mama dengan papa masuk acara bawak bola pingpong dalam sudu..hehe..mama dgn papa team lain2..belum mula lagi mama dengan papa dah gaduh..camner ni..papa dapat tempat pertama..group mama plak dapat tempat kedua..tu yg tak pueh hati tu..hehe..jgn marah pa gurau2 jer
thank you adik mama za sebab ambikkan gambar mama sekeluarga dengan camera canggih dia..

May 7, 2008

Lagi Cupcakes

Cuti hujung minggu lepas..mama try buat cupcakes lagi..ini sebab mama teruja tengok blog cupcake yg kawan sekerja mama si maria tunjuk jumaat petang tu..ni la hasil cupcake mama..kepada sue..ada penigkatan tak?..kepada aree dgn ann..nanti mama buat lain utk korang..sian tak sempat nak rasa yer..tu la cuti panjang sangat..balik kampung bertunang ker..hehe


tengokla si adli ni...dia suka sangat tapi dia tak sampai hati nak makan..dia nak buat perhiasan jer kot..hehe..
ps-utk adikku ijam..'tak percaya ke'

May 6, 2008

India Lagi

Ok mama upload gambar2 yg papa ambik di India...utk org2 india yg warganegara malaysia beruntungla anda duduk kat sini..
makanan ini disajikan sebagai pembuka selera sebelum makan..cara makan dia perah bawang tu dengan lemon pastu makan cicah sambal..papa kata sedap..bawang dia tak la rasa menyengat sangat macam bawang kat sini...ntahla mama tak rasa..papa kata mula2 tu sorang pun takmo rasa..sekali try abih licin...menu ni la yg paling laris setiap kali tiba waktu makan..
yg ni plak sajian pencuci mulut..terdiri dari jintan manis,jintan putih,bertih apa ntah.dll yg papa tak tau apa benda..papa kata tak sedap..utk hilangkan bau mulut dan sejukkan badan lepas makan kari kambing..
ini plak gambar papa tengah shopping sakan mengalahkan org pompuan beli kain sari..hehe
ini permandangan yg tak menarik di kaki lima jalan raya..dengan selambanya mengantung buai di tiang trafic light..kalau kat sini dah lama kena halau dengan MPPJ..kalau kat round about tu pun penuh dengan pengemis2 tido...
kat sini takyah gi zoo utk tengok gajah atau unta...binatang2 tu bebas hidup dikalangan manusia kat sana..hehe..ntah apa2..
tengok la unta ni dah biasa sangat hidup kat pekan sampai dah pandai tunggu trafic light merah ke hijau..
kalau lembu jgn cakapla..memang ikut suka hati dia jer nak lepak mana2..pig pun ada jugak papa kata tapi tak bleh ambik gambar..haram..hehe..
teka apakah ini...ini la sekumpulan taik2 lembu yg dikumpul dan dikeringkan utk dijadikan rumah...dia buat cam iglu tu...tak paham mama...sampai camtu skali..