Mar 21, 2010

Team Building

Ini citer lama..tak sempat nak update blog dah skang ni..erm,berapa ari bulan ek..5-7/3 ari tu ..pergi petang jumaat balik petang ahad..kat ulu yam..nur laman bestari..kat situla mama ikut program team building..dengan kawan2 opis..bhgn teknologi maklumat join dgn bhgn khidmat pengurusan..
dah lama tak ikut program2 mcm ni..cam biasala..ari pertama tu kena bahagi2 kumpulan..nama kump mama Bear..hehe.ntah apa..sbb ketua kami badannya mcm bear kot..tapi lepas tu pukul 12 tgh malam disuruhnya kami semua masuk berjalan dlm utan..sorang2 plak tu..ayo..hehe.nasib baik i bukannya penakut..hehe..pirah..tapi ada pacat tau,tu yg stokin masuk dlm seluar tu..muka tu terkejut sbb keluar jer dari utan terus nampak flash..depa ambik gmbr daaa..
hari kedua tu pulak kena main paintball..aiseh..ni first time main..ok ler jugak..mula2 tu takut..tgkla tu muka pucat..lebam oo kena tembak dgn azizi..dua das plak tu..
ini plak pepagi,tgh poco2..hentam jer la labu..hehe..korang jgn gelak..dah mcm robot jer mama dlm gambar ni..

ini plak tengah bincang camner nak buat rakit guna tayar..hai,mcm2 la plak aktivitinya..mama dah tak larat ni..maklumla dah tua..haha anak dah tiga..nak suruh buat benda2 mcm ni lagi..penat den..
yang ni plak kena lari panjat slide, ambik gelung pastu masuk dlm badan sorang2 sampai hujung skali..yg tak bestnyer dlm air..aisehmen..masuk dlm air la plak..macam2 la depa ni..dah jadi mcm PLKN plak rasanyer..
ingatkan dah tamat..lepas tu ader lagi..kena buat benteng plak dah..lawan benteng kump mana plg dalam dia menang adoi abih luka2 tangan ni haa..dok mengutip batu2..tp time bergambar muka hepi tetap kena tunjuk..hehe..tapi air terjun kat ulu yam ni mmg best..sejuk betul airnyer..
ini kat dlm dewan tempat kami berkumpul..macam teratak jer..takder dinding..open..mama kat blakang tu tak abih2 dgn peace..
ini aktiviti hari last..kena bina menara guna batang paip..paling tinggi kami bina 9 btg paip dlm masa 40 minit jer..masuk yg ke10 tumbang..kata fasi tu team kami pecah rekod..before JPS pernah bina 7 batang..UM plak bina 10 btg tapi dlm masa sejam setengah..
ha..ni la group mama..kump bear tadi..dpt no 1 tu..hehe..nasib baik jer tu..nampak tak rumah kat blakang yg tepi tasik tu..itula tempat mama n kawan2 tido..
ini plg best..tgh panas2 dan letih,urusetia belanja aiskrim plak..uish sedap betul...tapi mmg sedap..lebih sedap dari yg biasa kita makan tu..agaknyer sebab mmg tgh dahaga kot..
kesimpulannya, penat tapi best..maklumlah dah lama tak join aktiviti2 ala2 remaja cam gini..haha..sekali terpaksa kerja keras baru tau..selama ni asyik duduk dlm aircond jer kan..

5 comments:

MIZZOU said...

sekali sekali jadi macam budak2 memang seronok...hilang semua stress...betul tak???

cengko said...

hohoo.. lama dah xpegi kos camni... best woo...

idhassan said...

Yg gambo last tu,Cesh Febregas pun ada ikot kursus ek..hehe..

backhand said...

cesh febregas ke ceh si penakut agas tu... rasa mcm mr. ceh penakut agas jer... hehehehe....

HazlisaNoor said...

best ler jugak..tapi yg tak bestnyer lepas tu jadi sakit2 badan..time main tak ingat..