Dec 18, 2007

Hot Spring Sungkai




Ada siapa2 pernah pergi Hot Spring kat Sungkai...best gak tempat tu...best utk budak2 laa..ada kolam air panas...kolam tu diasingkan ikut suhu dia...ada aktiviti merebus telor...ada jugak kolam air gunung...ha..yang ni air dia sejukla...


dulu dah pernah pergi sini ikut puspanita...kali ni gi lagi sebab masa ikut puspanita tu tak bawak baby aisy(time tu baby kecik lagi)...


ramai jugak orang pergi sini terutama musim cuti sekolah...si adli tu boleh selamba jer berjalan atas dataran batu panas...mama dia ni plak yang terlompat-lompat bila pijak batu tu...


hubby pulak tunjuk terror la gi masuk dalam kolam yg suhu dia 38 celcius...ala tak panas mana pun...masuk la yg 40 celcius tu...sure hancur segala lemak kat perut hehe..


so, kalau takder mana nak gi dah hujung minggu boleh la bawak anak2 ke sini lagi...mandila sampai kecut...kalau dah sejuk...masuk air panas plak...bila dah berpeluh-peluh...masuk balik dalam air sejuk...bila lapar plak telanla telur rebus...jangan lupa bawak kicap dengan lada sulah baru kick...hehe..

2 comments:

backhand said...

teringat kenangan makan telur rebus ngan kicap ngan lada sulah dlm cawan.. pastu kena gigit semut hitam.. kehkehkeh...

ieja said...

tapi harga telur kat situ mahai la..RM2 dapat 5 biji...