Dec 18, 2007

Bagan Lalang


Pada 11 Disember baru2 ni...cuti Birthday Sultan Selangor...kami ni pantang hari cuti..anak2 sure ajak berjalan...tu la dah terbiasa dari kecik2...asal hari cuti jer ada jer nak ke mana2...paling koman gi Giant ke Tesco ke...yang dekat2...kalau agak2 budget tak berapa nak cukup, kitaorang gi tempat yg takyah keluar duit...cuma duit minyak kereta jer la....macam bawak anak2 ke play ground yg besar/best skit ker...tapi hari ni papa bawakdiaorang ke Bagan Lalang...tengok orang main kite..gi cari anak ketam berjalan senget..adli asyik kejar anak2 ketam tu...dia suka tengok anak2 ketam tu kelam kabut lari masuk dalam pasirbila dia datang dekat...bila toleh belakang fuhyoo...banyak gila anak2 ketam tu keluar balik..masa kitaorang sampai sana air belum pasang...so bermain kat pasir landai jer la..kira ok ler tu...depa belajar skit pasal alam semulajadi ni...apa itu air pasang..macamana rupa anak ketam...macamana nak buat layang2...papa dia janji nak ajar buat sendiri alih2 beli jer..apa raa

1 comment:

Penjejak Awan said...

apa benda air pasang tu...angin pasang aku tau la..jelaskan skit..