May 22, 2009

Hari ke-2

Tarikh : 12-April-2009
Destinasi : Pulau Besar, Mersing Johor
Info :
D'Coconut Island Resort, Pulau Besar, Mersing, Johor. 2D1N
Family room:
Adult: RM 310 per pax
Child (above 4): RM 186 per child
Return boat transfer for child under 4: RM 75 per pax
The 2D1N Package Includes:-
~Welcome drink
~Accommodation in air-conditioned rooms
~Boat transfer ( Mersing/Pulau Besar/Mersing)
~Meals: 1 Breakfast / 1 Lunch / 1 Dinner
~Complimentary 1 Snorkelling trip (excluding Snorkel/Mask + Lifevest)
Hari ke duanya Ahad..12/4/2009 kami pagi2 dah bangun pastu terus ke jeti mersing..berdebar dah ni sebab kena naik bot..nasib baik bot besar skit so bila bot tu melompat-lompat tak la rasa teruk sangat tp ma still pejam mata gak la tahan gayat..hehe..ntah apa2..org bawak bot tu siap kata..takper kak..bot ni ok..hehe buat malu jer sampai ke Pulau Besar..tengok air dia hijau jer..sungguh cantik dan mendamaikan..org plak tak ramai..ader minah2 salleh jer..maklumla hari ahad saper ader kan..sampai tu check in dulu la hantar barang itu ini..bla bla..pastu dah tengahari makan..makanan bnyk giler..memang la kami ni 5 orang tapi yg dewasa 2 jer tapi depa bagi makanan mcm 5 org dewasa plak..adoi mana nak abih..dan petang kami turun ke pantai Pulau Besar..sepatutnya ada snorkeling time ni tapi tunda besok pagi..sbb cuaca tak berapa elok dan angin kuat..ombak pun kuat..kami main tepi2 laut jerla..sambil jalan2 pusing pulau..pasir pantainyer putih..kat sepanjang pantai di pulau tu kami jer yg ada..anak2 syok giler berlari sana sini mcm tempat tu kami yg punya..anak2 mat salleh ader tapi depa dok dlm pool..dah boring kat laut kot..kami ni baru sampai excited lagi..hehe..so dah penat mandi..petang rehat jer..jalan2..pusing2 resort..lepas maghrib kami gi makan..memang makanan resort tu sediakan..tiga kali makan..malam kat sini sunyi jer..patutla mat saleh suka..tenteram..kami pun rasa release jer..best..lampu mana ada..guna geselin je semua..
citer snorkeling klik sini Snorkeling Pulau Tengah

7 comments:

Sue said...

wah.. sakan berjalan ye kak ieja.
sue yg selalu balik muar pun, taktahu ada temp percutian kat mersing...huhuhu..

HazlisaNoor said...

weh..tak balik rumah ke tengahari tadi..

Sue said...

tak balik la kak, gi ngukur lantai alamanda pulak.. :)

YanZz said...

pulau tioman kan ieja? Aku dan zizi pun tak jejak lagi..ekekeke..

HazlisaNoor said...

aku tak gi tioman yanz..gi Pulau Besar jer..

Yanzz said...

Ooo..pernah tahula pulau ni..panggilan lain Pulau Babi Besar...hehehe.

HazlisaNoor said...

yer..yer betul..tapi takder babi pun..hehe..pandai org johor..
The island got its former name, Pulau Babi Besar, (directly translated as Big Boars Island) from the numerous wild boars that roamed the island before man inhabited the place.
Nowadays there is not a single boar on the island at present and for that reason they changed the name to Pulau Besar.

kali pertama menjejak kan kaki ke Damai Laut Lumut ni walaupun dulu belajar di Uitm Sri Manjung dan every two week tu mesti gi...