Oct 20, 2008

Dari hati seorang anak

Mama : 'Adli,simpan camera tu takmo main..'
Adli : 'Ayie nak ambik gambar mama ni..'
Mama : 'Nak buat apa..'
Adli : 'Ayie nak tunjuk kat papa gambar mama bawak keta dlm hujan lebat..sian mama'
Mama : tersentuh hati
tak sangka dalam hati Adli ni ader jugak rasa kesian kat mama dia..korang bukan tak tau mama ni kan penakut bawak keta..tengokla muka tu serius jer pandang depan..haha..skang ni kira alhamdulillahla jugak...dulu jgn cakapla..skang ni petang2 kan selalu hujan..nak ambik anak2 kat tadika sampai basah2 kain..hehe..pastu kena drive sampai rumah dengan depa 3 org tu tak duk diam dlm keta..mana nak tengok jalan lagi..kalau tunggu hujan reda..lambat plak..kang jam teruk kat traffic light tu air naik..cobaan..

6 comments:

ainlaily said...

alamak...rase mcm ngah bace novel kisah hidup seorang ibu la...syahdu...huhuhu....

mlyn said...

alar2..cian nyer mama nie..nie dari hati seorang anak ke..Or luahan seowg isrei??khekhe..x pe..nnt leh jdi istri solehah..hahahaha..

tifaizal said...

heheh...biasalah mama ieja, suami sibuk cari duit...kena lah belajor berdikari...

zaliza said...

adli dh besar!
lepas nih adli lak yg drive.. mama dok blakang..

backhand said...

hmm.. nak kena cari duit lebih lagi pasni.. nak carikan isteri tersayang seorang drebar.. hehehehe..

ps: patutnya suruh la berenti kerja dok rumah.. ni tak.. cari drebar je.. hehehe..

FarahNH said...

lawak la kowang...tergelak aku bace ...