Aug 24, 2009

Buah Kurma


Gambar ni diambil dari MSTAR..KURMA MUDA...kat gerai di Pasar Chow Kit, Kuala Lumpur, ada banyak buah kurma dari Bahrain dijual. Buah kurma muda ini dijual dengan harga RM50 sekilogram. Terdapat lebih 15 jenis kurma yang dijual di gerai ini antaranya, mariami, cafari, cina, mabroam, rabia, madu yang diimport dari Bahrain, Arab Saudi, Iran dan Tunisia..mama tertarik dengan artikel ni sbb semalam baru jer ckp dgn papa..zaman sekarang ni kurma biasa2 tu org buat tak pandang jer..kadang2 kontraktor kat opis tu bagi free jer sorang sekotak..tapi tak bermakan pun..org sekarang ni lebih nak cari kurma2 mahal mcm ni..dulu2 ingat lagi abah beli kurma biasa tu sehari dpt sorang dua bijik jer utk makan time berbuka..tapi sekarang org beli kurma RM50 inggit pun takder hal..tu la beza ekonomi org dulu dgn sekarang ni kan..
oh ye nak share link ni dengan korang semua..macam2 ada pasal ramadhan http://mstar.com.my/ramadan/

0 comments: