Sep 2, 2009

Kejadian di Bulan Puasa

Malam tadi aisy tercedera..akibat bermain lasak sangat dengan abg dia adli..aisy tengah duduk meniarap, si adli boleh lompat duduk belakang dia, dagu aisy terhentak kuat pada lantai terus koyak..berdarah banyak..aper lagi..gelabah betul mama dgn papa pastu terus bergegas ke klinik la..
doktor kata nak jahit 2 jarum..adoila..siannyer..mama kata tak jahit tak boleh ker..dr tu check2 lepas dah cuci dia kata dia sapu ubat dulu dgn antibiotik apa semua pastu lagi 2 hari datang balik..kalau tak cantum jugak kena jahit juga la jawabnyer..
masa time cuci dia tak nangis..tapi bila letak ubat..antiseptik..pastu yg warna kuning tu apa ntah..pedih gila agaknyer meraung dia..tak sempat dah mama nak ambik gambar..lepas dah balut..bontot plak kena cucuk..adoi..ubat jangkitan kuman..takut kancing gigi..si adli takut agaknyer..nyorok dia bila tengok adik dia meraung..jauh di sudut hati kesian kot..masa tunggu nak bayar ubat..adli datang mintak maaf..sori baby..kesian plak mama dah marah adli..'lain kali nak buat lagi?'..tanya mama..'tak buat dah..' adli jawab..

7 comments:

gadiselatan said...

biasela kak budak2..lelaki lak tuh..adik beradik lelaki ann sume pernah kene jahit..yg kecik je tak..mase kecik2 mmg lasak..

eZa said...

nawfal pun suke sangat melompat2. alahai... seriau lah!

get well soon aisy! :)

tifaizal said...

sian je aisy...takpe abg x sengaja tu..tergurau kasar.

cengko said...

alahai siannya... xpe.. anak jantan katakan.

MIZZOU said...

betul la cakap Ann...anak jantan kalau takde accident tak macho la

Sue said...

danish pun baru je jatuh.. gigi depan pecah, pastu tertolak ke dalam sket. sabar ajela kak ieja. hero memang macam tu..

HazlisaNoor said...

thanks kawan2 semua...