Sep 29, 2009

Raya Pertama

ni nak citer skit pasal first day raya..pagi raya tu macam biasa la aktiviti selepas solat raya dan salam2 kemudian makan time..mak masak rendang ayam, lemang beli(tak buat macam tahun lepas),nasi impit kuah kacang, sup tulang..tapi gambar makanan tak ambik plak sbb bz time tu..tak menang tanganraya dah tak berapa meriah semenjak opah dah takder..nak pergi mana pun tak tau..atuk lagi la dah lama takder sejak mama lahir lagi dah takder atuk..opah plak baru je 'pergi' selepas 4 bulan adli lahir..so anak2 mama tak sempat nak kenal onyang mereka..rumah pertama yg kami ziarah pada pagi raya adalah ke rumah adik mama di kampung manjoi..apa lagi anak2 mama kutip duit raya la..syoknyer jadi budak2 kan..si fatin dengan beg dan kasut pinknya tak abih2..hehe

5 comments:

eZa said...

kak ieja, lawo baju ;)

ana said...

selamat hari rayer.. samer laa kiter thn nie, warna blue..

gadiselatan said...

aik, kt umah org lg da susun ang pow...tak menyempat...
jap, gmbr berdua tuh sape yg amik, adli ke sbb awatnyer menunduk je...hehehe

tifaizal said...

uit voke mama ieja raya this year...hehehehe.budak pompuan memang x lari x warna pink kot ye akak...farah hadirah pun kalau nanti je kasut pink habis direbatnya x kirala besor ke kecik...

Mama Yanz said...

glamourous la baju ieja..nice warna tema..

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...