Tuesday, August 04, 2009

Kilang Pasu Batu 4,Kuching

sebelum balik hotel, tourist guide kami bawak plak singgah kilang pasu sekejap..adoi pakcik..naper bawak ke situ..jawabnyer kena belila kalau camni..hehehe..pening kepala nak pilih mana satu nak beli..semua cantik menarik tertarik kau mmg debom..papa plak pening nak kira duit yg bakal dikeluarkan..hahaha


dan ingatkan trip hari ni berakhir kat situ jer..dah balik hotel..mama ajak papa keluar balik..nak gi naik bot ke kpg seberang lagi..kami jer yg pergi..mak mertua semua tak lalu nak ikut dah..kali ni nak borong kek lapis pulak..setahu mama kek lapis seberang ni memang tak bleh lawan kat tempat lain..dayang salhah namanya..mmg famous..borong utk org kampung mama..

masa nak naik bot balik..sempat lagi kami merasa laksa sarawak dengan air samboi..ingatkan air samboi ni apa benda..rupanya dia letak buah asam dlm tu..macam asam masin tapi buahnya bersabut..takderla sedap sangat..pastu kami terserempak dengan team bot panjang tengah berlatih..org situ kata ader pertandingan minggu depan..lalu restoran barok tu kami ambik gambar lagi sekali..semalam ambik gambar dah nak malam..dan malamnya kami makan di topspot..tempat seafood yg juga famous di kuching..sempat rasa umai tapi papa yg abihkan..umai ni macam kerabu isi ikan separuh masak..ee..tau la papa baru balik dari Jepun..

2 comments:

Anonymous said...

amboii seronoknyer sampai ke swak... kami pun x pernah smpi situ.. hehehe..
sabah dah, swak pun dah.. taun dpn brunei la pulak ekk.. :)

-kak dilla-

gadiselatan said...

byknyer kek lapis...takde yg tuk org JMM ker...