Feb 25, 2009

Menangani Stress

Patut ke buat tajuk macam ni...macamla stress bebenor ek..hehe..takderla stress sangat cuma lately..kerja kat opis ni buat kepala pusing..bukan sbb kerja terlampau byk..tapi sbb nak memikirkan penyelesaiannya tu yg skit pusing2..
so,nak dijadikan cerita..sabtu lepas, papa jemput mama balik dari kerja dlm pukul 2 petang kot..mama terus jer ajak gi tengok air..kan org kata anggota badan kita manusia ni 80% terdiri dari air..jadinya bila tengok air automatik fikiran kita akan tenang..kata orgla..so papa pun terpaksala cari tempat yg ada air..paling dekat pun bagan lalang jer la..nak gi PD tak sesuai plak..budak2 tu bukannya ada bawak baju mandi ker apa ker..just datang jemput mama balik kerja..sehelai sepinggang la..kesian jugak tengok budak2 tu teringin nak mandi..tapi apa bleh buat..baju tak bawak..hehe..pastu kul 6 kami makan..best cuma sorila tak sempat nak snap gambar menu sbb bila makanan sampai jer anak2 tu dah kecoh..tak dan la..bila dah abih mkn baru nak teringat..erm..dah licin..one thing,ramai jugak org beli ikan,ketam,udang,sotong dll yg segar2 kat situ..baru naik dari bot nelayan tu..fresh lagimasa on the way ke bagan lalang tu kan, lalula kat kampung2 orang..ader byk homestay rupanya area2 situ..sempat snap satu gambar rumah kampung ni..bestnyer..belakang rumah laut tu..macam syok jer..dan papa plak..sejak menceburkan diri dalam aktiviti memancing ni..asyik dok cari tempat memancing jer kerjanya..adoi..letih..tapi jumpa plak dia kolam memancing..tapi tula..mama ni jenis takder planning2..papa selalu bising mama jenis suka pikir dan terus go..nasib baik papa jenis ikutkan jer la..hehe..

3 comments:

MIZZOU said...

mak oiii...jauhnya gi tengok air...sampai Bagan Lalang. Knape tak gi Tasik Shah Alam aje

FarahNH said...

kat umah takde air ke ja???? sani tu pegi je la mancing kat pulau indah tu...boleh tanye azizi port mane yang banyak ikan...

Anonymous said...

aahla ieja jauhnya mak ai (mak ai plak) sampai bagan lalang..hehehe..sib bagus yr hubby tu cool..layan ajer..hehe