Aug 9, 2008

Kota Kinabalu

Pasar Filipina memang famous kat KK ni..kat situ ada jual macam2..aksesori pelbagai..tapi harga mahai skit..so mama tak shopping kat sini pun..just tengok2 jer..for me better beli kat Pasar Malam Kampung Air kot..lebih murah..barang yang dijual sama jer dengan apa yg ader kat dalam PF tu..maybe kat PF tu mahai sbb nak byr sewa kedai ke kan..
Kat Pasar kering ni banyak jual ikan bilis,ikan masin,udang kering,keropok cincin,amplang dan banyak lagila..kuda laut,sarang burung,telur ikan pun ada dijual..
Jadi rambang mata bila tengok byk tul mutiara,kristal..macam2 kaler..cantik2..dibuat gelang,rantai,cincin dll
Dua malam berturut-turut kami makan kat pasar tepi laut betul2 belakang PF..ader macam2 makanan laut bakar..kami pilih2 ikan merah,ikan pari,ketam,sotong,udang..cicah air asam..malam pertama makan baru RM67..malam kedua plak RM62..murah jer kan kalau nak banding dengan kat sini..tapi air asam dia memang best..sedaaapp..
Tengokla tu..tersusun jer..besar2 udang dgn sotong..

0 comments: