Apr 14, 2008

Cerita Hujung Minggu

Aduih...penat melayan karenah anak2 mama yg tiga orang tu...hari sabtu mama bawak depa gi mandi kat pool pastu gi main play ground bawah rumah tu jer sekejap..nanti depa boring plak memerap dalam rumah jer kan..sebenarnya depa ajak gi jalan2 tapi mama ni mana pandai jalan sorang2..kalau papanya ada okla..mama tau jalan gi kerja balik kerja jer..hehe..tapi anak2 punya pasal..kesian la plak..sebab depa dah biasa cuti hujung minggu mesti gi mana2..so ahad tu lepas depa mandi2..mama bawak gi pasar tani..cari makan dulu..lepas dah makan..mama singgah ke GIANT..kat situ depa nak main slide tinggi tu..sejam gak la mama tunggu depa main..lepas main sampai berpeluh dah dahaga duduk minum jap..pastu makan aiskrim..layan jer la..anak2 tersayang..

balik rumah dlm kul 12.30..depa pun dah letih bangun awai pagi tadi so semua pakat duk tido..petangnya mama pasang cd..macam2 citer nak tengok..si abang nak tengok citer King Kong..kakak plak nak tengok Bee The Movie..Aisy plak nak tengok Bing & Bong..so, mama pasang la tiga2 cd tu lepas satu satu..ha..layan la korang..ok gak la sebab mama bleh buat kerja2 rumah..basuh kain..sapu sampah..gosok baju..dll..

lepas mama dah siap2 semua kerja..mama join la depa tengok tv..tiba2 nampak mata kakak bengkak berair..ah sudah..apsal mata kakak ni...dia plak dok tenyeh2 mata tu..mama naik gabra plak sebab bila belek biji mata dia macam ada selaput putih keliling mata..mama tanya kakak apa dia buat dengan mata dia..dia jwb tak buat apa2..tapi naper bengkak semacam..mama takut lebih teruk so terus ajak dia gi klinik..angkut la budak2 tiga org tu..jam dah kul 6 petang..kang lambat hari dah gelap..satu hal plak..
sampai klinik yg paling dekat dengan rumah..dua2 klinik tutup plak..aiseh..terpaksa la balik rumah balik..tapi mata kakak nampak elok skit dah sbb mama byk kali pesan jgn gosok..jgn usik..mama kasitau kakak kalau besok teruk lagi..besokla mama bawak ke klinik...tapi tadi malam tengok mata dia dah ok balik..fuh~ buat mama panik jer..agak nya mata dia kena apa ntah pastu dia gosok2 sampai bengkak mata tu..nasib elok balik..panik mama maklumla papa takder ni macam2 pikir..hehe..kalut jer..

camtu la citer mama hujung minggu tu..penuh masa dengan anak2 jer..bila papa nak balik ni...

3 comments:

Sinaran Xxx! said...

Ija..okla tu..dah sampai giant..hehe.

Sinaran Xxx! said...

arini sani balik ker? dah abis menghitung hari..hehe

backhand said...

terkejut beruk gue.. bukan setakat giant.. pergi pasar tani plak tu.. bukannya sikit kereta kat area tu.. tapi.. takpalah jugak.. makin bertambah confident level cam gitu.. boleh la plan nak gi negara lain plak lepas nih.. switzerland ker.. kehkehkeh..

Ada 2 jemputan persembahan tarian untuk majlis aidilfitri tahun ni yg gmbr bawah ni utk SUK Selangor   Yang bawah ni plak ma...