Mar 24, 2016

Ikan Bakar Istana

apsal asyik entry bab makan je ni hahaha
semenjak mama dah tembam ni..hobi dah bertukar dari jalan2 ke makan2
abihla camner ni hihihi layanz
 tengok tu papa noti tau ambik gambar pipi penuh mengunyah..siap boleh pegang meema sebelah pun masih bleh lagi makan dengan berseleranya hahaha..
 sebenarnya mama teringin gi mkn ikan bakar kat sini semenjak masa mula2 masuk kerja lagi..belum kawin lagi tau..sekitar tahun 2000..masa tu asyik dengar cerita orang, tapi tak pernah pulak la nk try pergi..
tetiba bila mood makan menjadi jadi skang ni..dlm fikiran asyik pikir nak makan apa..nak makan kat mana..so terus teringat tempat ni..seperti biasa papa pun google jalan,sbb tak pernah pergi kat area situ

masa gi tu sabtu..ada tiga kedai bukak..ikut selera mata dan hati, kami pilih yg kanan sekali apa ntah namanya..seri melaka kot.. terliur dengan sotong besar yang dibakar nmpak sedap..dan alhamdulillah tidak mengecewakan..paling best sambal air asam dia terbaik kot..sedap sgt2.
kami ambik ikan pari,ikan terubuk,sotong dengan kerang
harga dia okla..around 70 termasuk air dan sayur nasi
sekian..bleh gi lagi :)
gambar ni google  zuldean08.blogspot.com

0 comments: