Nov 6, 2012

Final Exam Adli

sayangggg anak mama..hehehe..sian Adli dapat keputusan periksa yg teruk..rasanya macam kena turun kelas je.. huhuhu.. takperla Adli..pengalaman jadikan pengajaran ok..masa darjah 1-3 dia kelas no 1..masuk darjah 4 ni turun kelas no 2 huhuhu

 
tapi semua ini ada hikmahnya kan.. sabar mama.. alaa baru nak masuk darjah 4 kan.. 
tapi,sebenarnya tahun ini memang tahun yg amat sibuk bagi kami sekeluarga..every weekend tak pernah duduk relax kat rumah.. kebanyakannya balik kampung la kan.. memang kelam kabut la.. mama akui memang mama tak sempat langsung nak tgk hal anak2.. hari jumaat je lepas kerja terus balik ipoh.. ahad ptg smpi rumah baru nak basuh kasut sekolah,baju sekolah.. gosok baju lagi..memang terkejar2 la.. hari kerja pulak balik kerja dah penat pastu terus masak pastu baby kecik yg tak duduk diam.. dengan papa nyer yg tak abih2 aoutstation sana sini..(hahaha masuk jugak komplen psl papa) takder masa langsung nak tgk pelajaran anak.. sori anak2 mama.. mama terabaikan korang..
mama pun dah pesan kat adli.. tu la main2 je taunyer.. main game bnyk sgt.. pastu mama cakap takper duduk kelas baru ada ramai kawan baru kan.. hehehe tapi dari raut wajah adli mama tau dia sedikit kecewa..pastu kelas baru mana nak ada kawan lagi kan..dia dah la pendiam.. tapi takperla..maybe kejadian ini membuatkan dia terpikir naperla tak jawab soalan elok2 haritu hehehe
walaumacamana pun, hal pelajaran anak2 ni mama takder la nak paksa2 sangat.. kita pun tau kan tahap kemampuan anak2..masing2 ada kelemahan dan kebaikan masing2.. macam Fatin..memang dari darjah 1 dah duduk kelas no 2 je.. tapi takperla..rezeki masing2..semua tu ketentuan Tuhan..asalkan jadi anak yg baik dan soleh sudahla..bukan senang nak dpt yg soleh dan solehah tu..tengok mamanyer je dah tau dah..gedik terlebih..huhuhu eh eh, boleh plak terkutuk diri sendiri..hehehe..insaf2..
dah dah la korang..bosan baca mama bebel yer..hehe

3 comments:

D.I.L.L.A said...

tgk result adli.. lebih kurang jer ngn zidane.. dah la umur diaorg pun sama..
dlm soal ni k.dila x nak paksa sgt nk tgk diaorg study manjang.. kita dulu pun bknnya rajin sgt pun.. :)umur diaorg ni biarlah diaorg rs main n study tu balance... jgn push sgt.. nnt diaorg tension..

Sinaran Xxx! said...

pandainye adli..

HazlisaNoor said...

alhamdulillah..ikut sani kot..kalau ikut aku hampeh

Ada 2 jemputan persembahan tarian untuk majlis aidilfitri tahun ni yg gmbr bawah ni utk SUK Selangor   Yang bawah ni plak ma...