May 9, 2012

Penyakit Hati Menyerang

syukur ke hadrat Ilahi..atas rahmatNya.. mood pagi ini jadi kacau skit..sbb sahabat sebilik sebantal masa belajar dulu bagitau, bahawa semalam dia telah diperingatkan agar berhati2 dengan aku.. aku? hehehe sebabnya? dikatakan aku ni kaki penyampai.. kot penyampai radio Hot Fm ok jugak kan.. Subhanallah.. terima kasih banyakla atas tuduhan itu.. dicop penyampai hanya semata-mata aku rapat dengan big bos.. fuh~ tak berasas langsung.. aku yg duduk kat bawah LG ni..sedangkan bos besar,bos kecik semua kat tingkat 3 boleh kira berapa kali aku bercakap dengan bos2 tu.. entahla lumrah manusia..ada ajer yg tak kena.. terpulanglah.. tak bersalah buat apa nak takut kan.. kalau dipanggil bersemuka pun aku takder hal..boleh ajer.. asalkan lepas tu nanti semua boleh berbaik2..takder asyik buruk sangka aje.. buang yg keruh ambil yg jernih..bekerja dengan aman damai.. barula seronok nak datang kerja kan.. kadang2 terpikir jugak..aku ada kacau hidup diaorang ke? rasanyer tegur diaorang pun jarang2 sekali.. sebab jarang2 jumpa kan.. abih tu naper depa ni suka sangat cari psl dgn aku.. musykil..musykil..penyakit hati la ni.. depan kita ok ajer..belakang kita rupa2nya lain.. lantakla kan..ya penting Allah Taala tahu.. hal korang?..nasibla, sendiri tanggung la dosa kering korang tu huhuhu naper aku post kat blog? aku geram sbb depa ni dah bnyk kali fitnah aku..ini bukan kali pertama tau.. ingat aku tak tau ke?

13 comments:

mami sue said...

sabar byk2 mama ieja. bekerja kat LG memang selalu dipadang rendah. yelah, bawah tanah kan... hehe. eh, dipandang rendah ke dipandang serong? hantam la labu.. kem salam kat teman sebilil sebantal kak ija tu, kot2 la sue kenal. ;)

HazlisaNoor said...

sabar,sabar jgk Sue..tp ni dah bnyk kali depa suka2 hati fitnah akak..biar, akak x maafkan..kau carila aku kat akhirat esok mntk maaf!

tifaizal said...

Still ade lg ke? Ingat dah xada dh semua2 gosip liar nie coz byk sgt dh task yg kene settle...huhu apa cerita la yer...huhu...syok plak cuti lama sambil ulit baby...hehe...

HazlisaNoor said...

Tie,kalau akak ni mcm ko selalu kluar masuk blk big bos takperla jugak..ini aku naik pun jarang2 skali..

tifaizal said...

Alamak,tie nie gamaknya dh bertan2 org mengata kak..coz dok kuar masuk bilik boss psl tuntutan kerja...tie bukan jenis kipas boss pun...semua repot psl kerja...cuti bersalin pun x lepas bukak emel coz dok teringat psl kerja tp x de la fanatik sgt...just ambik tahu coz nk masuk kerja x ler blur...huhu..

HazlisaNoor said...

org2 ni suka bersangka buruk..kita ckp psl kerja pun boleh dicop tgh bergosip..lantak le labu..sendiri mau ingatlaa

tifaizal said...

Huhu..takpelah Allah Maha Mengetahui...

HusnaAleesya said...

syukur alhamdulillah kak ieja...sy dh x keje kt sane lg..tenang dan damai je keje di sini..Allah knows the best kak..yang penting akak banyakkan SABAR..sabar itu NIKMAT..

HazlisaNoor said...

ntah la Haiza.. macam2 ragam manusia ni kan.. akak mintak maafla pada semua kerana berkongsi kisah di blogspot..malas nak jaja cerita sebenarnya..tapi tu la sbb bila kita diam makin naik minyak diaorang ni

ainlaily said...

nape kak? hihi... sy mmng slalu trlmbt kn... pape pon kak.. sabar... bak kate kak tie.. Allah Maha Mengetahui..

Anonymous said...

Kak ieja,semoga Allah swt lindungi akak ye.

Anonymous said...

orang selalu dengki sebab kita lebih sesuatu dari dia... so berbanggalah ngan diri sendiri sbb rupanya ada something pada kita yg dorang dok dengki. hehehe nie kata2 semangat nie

HazlisaNoor said...

erm,saper pulak yg komen tak letak nama ni yer..anyway,terima kasihla bnyk2 sbb mendoakan yg baik2..TQ!!