May 18, 2012

Pesta Buku

kami ni semua kan suka buku..so Pesta Buku di PWTC hari tu kami tak ketinggalan la pergi..kami ni kan ramai dan ada anak kecik pulak..so bagi mengelakkan kesesakan, seawal jam 9 pagi kami dah smpi..parking bawah PWTC tu betul2 kat tepi tangga..naik je tangga terus sampai tempat buku2 tu..alhamdulillah senang..masa tu baru ada 3 gerai aje yg dah bukak..dalam 9.30 bnyk kedai bukak dah..kul 10.30 bila org dah berpusu2 datang kami pun dah selesai dan terus balik..
dah namanyer pun pesta..macam2 buku ada..seronok betul..rasa nak beli semua buku yg ada..tapi tahan je la..budget kecil-kecilan ajer kan..
si kecik ni macam biasala..main tarik ajer apa2 buku yg dia suka pastu terus duduk mintak kakak atau abg bacakan..
tu ha betul2 duk bawah kedai sebenarnya..nyorok takut org marah..
si fatin pulak mesti nak cari Ana Muslim dia..banyak dah koleksi dia ni..
yg ni antara buku2 yg kami beli..eh,tapi ni bukan kat pesta buku tadi..ni kami beli kat kedai buku baru atas Tesco Shah Alam..buku yg beli kat pesta buku PWTC tak ambik gmbr la pulak
ini pun buku beli kat kedai buku baru bukak kat Tesco Shah Alam tu..ini hari yg lain..setiap kali pergi mesti ada buku yg sangkut..aiseh..bleh buat library dah rasanyer ni..tapi kedai buku baru ni best la..setiap kali gi Tesco mesti menyinggah..sampaikan kalau tak cukup budget terpaksa tak gi Tesco,sbb takut depa masuk kedai buku..hehe..gi Giant je la kalau nak beli brg pun..tapi kat Giant plak ada MPH..budak2 ni tau ajer mana kedai buku..adoi!

1 comments:

farwizahdarwisha said...

Bagusnya...memupuk semangat cintakan buku...