Apr 17, 2012

Sedih Hati Ini


kesian mak dengan abah..
abah baru ajer operate buang nanah dan darah kotor di tapak kakinya..
sekarang,masih belum boleh berjalan..

tapi sekarang mak pulak terpaksa masuk wad jugak sebab paru-paru berair..
nak kena tebuk keluarkan air dalam paru2 tu..

Ya Allah,permudahkanlah urusan kedua ibu bapaku.. sembuhkanlah kesakitan yang mereka alami..dan tabahkan hati mereka serta hati kami anak2 nya juga..dalam mengharungi dugaan Mu ini..
Amin..

bila tiba masa2 sulit macam ni rasa nak mintak pindah balik kampung ajer..tapi prosesnya mesti lambat kan..bukannya harini mintak besok dah boleh terus tukar kerja..hubby plak lagi nak kena tukar jugak..anak2 sekolah lagi,macamana..
susah nak jenguk mak abah..

abah dah tak boleh berjalan,macamana nak bawak mak gi hospital..kaki abah tu pun nak kena gi cuci,jiran yang tolong hantarkan cuci di hospital..siannya..

hanya harapkan adik bongsu yg masih belum kawin tu..itupun banyak dah cuti dia habis dengan hal mak abah ke spital..kami boleh balik time weekend ajer..kadang2 ada jugak balik hari kerja..tapi tak boleh selalu..nanti bos ckp apa pulak atau nanti cikgu marah anak2 mama asyik ponteng sekolah ajer..

berat betul bila dipikir2kan..
cepatlah sembuh semuanya amin..

5 comments:

Sue said...

Salam. Sabar banyak2 kak Ija. Semoga Mak dan Abah akak akan sihat seperti biasa. Akak pun kena kuat demi mereka. Insya Allah semuanya akan dipermudahkan... Amin.

Lilly said...

Sabar kak. Berkorban la utk kedua ibubapa sementara d kesempatan & peluang yg ada. Sy dulu blik ingat nk jg mak sekali tu xsempat sb sakitnya tiba2 yg xtahu menyerang. Itu pn smpi skrg rs kesesalan dlm diri. Allah maha mengetahui segalanya. Tabahkan hati & kuatkan semangat.

tifaizal said...

Semoga kedua2nya cepat sembuh.amin.

HazlisaNoor said...

terima kasih teman..

ainlaily said...

sy pon lbh kurang akak... sbb mak mentua sy pon cm tu kak.. nanah kt tapak kaki.... berat mate memandang...beratlg bahu yg memikul...