Jan 25, 2010

Aroma Ikan Bakar Jeram

kalau dua minggu lepas kami ke remis..minggu baru ni kami ke depan skit lagi iaitu ke Jeram plak..tetiba rasa nak makan ikan bakar kat situ sebab terdengar cerita azizi,rakan pejabat yg beriya-iya bercerita tentang tempat tu..katanyer sedap dan murah berbanding tempat lain..ada dua jer restoran ikan bakar kat sini..dah search internet,pendapat ramai mengatakan yg ini lebih sedap dari yg satu lagi..so kami terus jer terjah..kami sampai terus jer pilih ikan sbb tgk ramai dah beratur..nasib cepat skit lepas tu berduyun-duyun yg datang..maklumla mlm minggu..pilihan ikannyer mmg pelbagai..ader siakap,kerapu,semilang,bawal hitam dan putih,ketam,udang dua saiz,kerang,pari,gerut,mabong,cencaru dll..so pilih punya pilih..inilah menu kami malam tu..tomyam udang+sotong,kailan ikan masin..rasa 3.5 bintangketam goreng cili dengan butter prawn..rasa 5 bintang..freshpari bakar rasa 4.5 bintangikan gerut bakar..rasa 4.5 bintang..tapi sambal asam pencicah dia mmg sedap..pergh!dan kerang bakar kegemaran mama..fresh oo..terasa-rasa jer lagi kelazatannyer smpi sekarang ni..haha..so harga utk semua tu termasuk air buah,milo ais, teh tarik,laici dan nasi 5 pinggan hanya RM130..kira murahla dari Muara Kelang tu..erm..saper kata kami tak abih menu bnyk tu..tu dia..makluk asing yg mengabihkannyer..hehe..sori papa gurau jer..oh yer, lupa nak bagitau..servis nyer bagus..cepat..tak macam kat muara kelang tu kalau dah ramai sgt langsung tak sampai2 makanan sampai ke sudah..

8 comments:

MIZZOU said...

macam beli ikan kat pasar aje....pastu masak kat situ...menarik idea tu

tifaizal said...

mak ai byk nye menu akak order habis ye makan 5 beranak. rasenya yg makan betul2 pun berdua je kan....heheheheh..

Sue said...

abah sue berasal dari jeram. tapi sue pun tak pernah tahu ada tempat makan kat situ. selalu lepak kat pantai remis ajer.. tertinggal ketapi betul.

HazlisaNoor said...

tu la..kat sini yg best sebab segar dan murah berbanding tempat lain..

mohd said...

Kuatnyer bapak budak makan....

backhand said...

kalau bapak tak makan.. anak2 buat main2 jer lauk tu.. nak tak nak.. rezeki jgn di tolak.. bedal ajer.. hahaha..ergghhh.. alhamdulillah..

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Salam,
Tercari2 gambar Aroma Ikan BAkar nie, naseb bek akak ade buat posting.. mekasehh kak! =D

saya nak buat kontes untuk blogger, nanti saya link kan blog akak ke blog saya k.. (buat sample gambar..) mohon diizinkan.. =)

yuliang11 said...

ikan bakar jeram memang sedap!!