Feb 2, 2010

Karnival Buku

Sabtu petang lepas zohor kami ke Stadium Melawati, Shah Alam..ada karnival buku MPH..budak2 ni tau2 jer la..kalau bab buku..suka sangat..bukan pandai baca pun..suka belek gambar ader macam2 gambar..sampai melepek kat lantai asyik sangat..si aisy tak boleh nampak buku dinasour..dikepitnya terus..fatin plak asyik bila nampak buku barbie..ha..dia ni lain skit..suka bila nampak buku yg ader gambar cartoon cantik2..buku sticker..tapi adli plak suka tengok buku2 bab binatang2..insect..cara buat robot..cara buat kereta..ikut papanyer kot..dia ada bnyk perasaan ingin tau..tak mcm kakak benda yg susah2 takmo..tak suka otak penat..hehe..cam mamanyer kot..haha..tapi kat sini sebenarnya bukan hanya ada buku2 MPH sahaja..ader jugak dari publisher2 lain..tapi tak la bnyk sgt..mereka tumpang jer kan..tapi ader satu booth tu jual iq game..bnyk game2 menarik utk membina minda..kami plak yg teruja bila tgk anak2 kami seronok try game2 tu..last2 beli jugakla..promosi kan..beli yg utk otak kiri 2 set dpt free yg utk otak kanan 1 set..http://www.brainet.com.my..masuk situ utk lebih info..upin ipin sure ader kalau kat tempat2 macam ni..nak bergambar boleh tapi upin ipin blum sampai time kami pergi tu..dan macam biasa sure ada pertandingan mewarna..si fatin teruja tengok ader budak perempuan sorang ni cantik betul dia kaler..ader tone..terbeliak mata kakak tgk..so, gitula citernyer..sekian

4 comments:

eZa said...

selalu ketinggalan... sob! sob!

k.ieja, kalau len kali ade lg karnival buku mph mih bgtau tau ;)

HazlisaNoor said...

orait eza..tapi yg ni sampai semalam jer..tapi mmg murah giler..aisy punya buku dinasour tu rm8 jer..fatin punya buku barbie rm3 pastu adli punya buku insect rm11..kalau akak bnyk duit dah lama memborong..sale 70% 50%

D.I.L.L.A said...

bestnyer.. anak2 k.dila pun suka sgt g kedai buku.. tp biasa le bdk2 bkn pergi cr buku citer ke per ker. tp cr komik BEN10 n seangkatannyer..

MIZZOU said...

elok la menanam sikap suka membaca dari kecik...bila dah besor baru nak suruh payah jadi nye

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...