Dec 30, 2009

Musim Kenduri

dah lama tak update blog..bz skit..ni nak citer cuti baru2 ni..biasa la kalau dah cuti sekolah so mesti banyakla org buat kenduri..kawinla..bertunangla..so citernyer pada minggu lepas mama dgn family menghadiri kenduri kawin..sepupu kawin di bukit katil melaka..dah jauh tu kami ambik kesempatan la bercuti skali..jumaat malam tido kat tjg bidara..singgah bandar melaka jap..inila pantainyer..kami tido chalet sini..siap main badminton lagi budak2 tu..jamu mata kat gerai2 di bandar melaka..cari dodol..sedap dodol dia..
malamnyer kami makan ikan bakar kat pengkalan balak..nyum nyumdah abih bab org kawin..lepas tu besoknyer pulak hari ahad menghantar sepupu lelaki bertunang kat muar plak..adoi..lagi atas kami jalan..kali ni kami makan malam kat muar..tomyam,siakap sweet sour dll..ramai tu tiga family..org belanja..hehekami bermalam di homestay yg disediakan oleh pihak keluarga perempuan..budak2 ni sempat main badminton lagi..ni kat jeti emas muar..lepak2 sementara tunggu maghribyang ni masa tengah berkumpul di homestay tu..rombongan meminang..giler ramai..last skali sebelum balik shah alam sempat lagi singgah nilai3..mak nak cari toto..shopping lagi..giler letih betul..demikianla kisah percutian yg memenatkan..adoilaa..

9 comments:

Bb Hussain said...

ieja..naper tak jalan lagi sampai jb..leh jumpa.. :)

MIZZOU said...

ni namanye tolong meriahkan majlis....bukan percutian. Apa2 pun itu la jadinye bila musim cuti sekolah....kenduri3!!!

cengko said...

meriah oii..!!!
jgn budak baju belang tu kawin sudah... kang lagi 'meriah'....
heheheee...

HazlisaNoor said...

bb,tak larat dah..letih..

en syam,tu la..tak pergi kang time anak2 kiter ker kan saper pun tak dtg..hehehe

cengko,ko biar betul cengko..aku seligi kang..

Lill said...

uiks kak ieja ganas skrg...seligi tu amende? ubat gigi ke?hehe...

backhand said...

budak baju belang? adli ke aisy? hahahahahaha...

gadiselatan said...

lill: seligi tuh same je cam 'jotos'..kan k.ieja..hehe..
tp kan kak, nak tanyer ckt..nape budak2 yg main badminton tuh tinggi2 belaka..tua bangka dah...budak2 lg ker??konpius2...

HazlisaNoor said...

ann, jotos akak tak tau..ceplos akak tau..haha..hantu,mana hantu..hahaha
yg main badminton tu bergu campuran budak2 dgn org dewasa..

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....