Jul 3, 2009

Muzium Taiping

Mula2 just lalu jer depan muzium ni..pastu terpikir apa kata singgah jap..sajer2 nak tengok..dah berpuluh kali lalu tak pernah nak jenguk..bawak anak2 ok gak kan..
masuk2 tengok dia bukak separuh jer..bahagian binatang2 jer dia bukak..yg lain2 tutup sbb tengah selenggara..takperla..pusing2 jap bukan kena bayar pun..so layanz jerla gambar2 sewaktu kami di muzium taiping yg sebahagian ruang pamerannya ditutup atas sebab penyelenggaraan..
dapat tengok rangka buaya tembaga gergasi yg ditangkap di sungai perak

biawak ni mama takut nak dekat..eee..gelinyer..rasa macam cicak besar tengah panjat dinding..eee..takuuutnyeerr

adli ckp ni macam citer night at the museum tu jer..malam2 rangka2 ni bergerak tak..hehe..budak2..



basikal berantai..digunakan semasa meraikan sambutan hari kemerdekaan..kayuh ramai2..best kan..u all tau tak taiping ni pernah jadi ibu negeri perak dulu2..
kereta jenazah pun ader jugak dipamerkan..

2 comments:

MIZZOU said...

ok jugak muzium nye...macam2 ade

HazlisaNoor said...

en.syam, tapi ader bnyk lagi tak dpt tengok..sbb tutup tgh renovate

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...