Nov 6, 2008

Restoran Alissara

Ada satu tempat makan yang mama sekeluarga memang suka pergi..Restoran Alissara di Puchong..mula diperkenalkan oleh adik mama..dan kami dah tiga kali makan kat sini..apa yang best tomyam dia kaw..pedas dan yg paling kami suka dia punya ikan siakap goreng kerabu..kat tempat lain ma tak pernah makan lagi..tapi sini sedap..ma tolong promote..tokei alissara kena bagi kredit ni..hehe..so kalau ader saper2 nak gi..jom..pastikan anda rasa siakap/kerapu goreng kerabu..memang marvellous..resepi thai..

6 comments:

eZa said...

bg la direction / landmark kak ieja.. hehehe kt puchong kt belah mane tuh? ;;)

Sue said...

Uiks, dulu2 masa dating mmg suka makan kat alisara ni. Dulu kedai dia buruk jer, kat umah korner lot. Skrg ni dah cantik.. harga pun makin mahal melambung2..

La ni dah jauh nak g sana..

MIZZOU said...

kat columbia ni ada gak kedai tomyam....namanya hisham's corner!!! Bukan tu aje, macam-macam lagi ade....order aje.

HazlisaNoor said...

uish..hisyam corner?..en hisyam buka kedai ker kat sana..tapi ok gak kan bleh jual laksam..

backhand said...

pergh.. hisham's corner... kalau bisnes makanan malaysia kat sana best gak tu.. hehehe.. crew2 dah ada 3 org.. hehehe..

ps: dah makan ke tomyam semenjak menjejak kaki ke bumi Uncle Sam tu..

MIZZOU said...

apa susahnye....udang & sotong frozen kan ada, rempah tomyam Siam pun ada jual kat sini....tambah serai + daun limau purut, jadi la tomyam made in US....heeee

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...