Jun 11, 2015

Pregnant lagi?

assalam semua kawan2..
lama tak menulis panjang..nak update status dlm dairi kehidupan mama ni huhuhu..

alhamdulillah,mama skang dah 32 minggu pregnant..maknanya dah masuk 8bln..
kalau orang tanya anak ke berapa? kdg2 malu skit la mama nak jawab..hihihi
tapi sebenarnya memang suka ramai pun.. rasa meriah.. sbb mama tak ramai adik
beradik tiga ketul je.. time raya especially, rasa sangat sunyi.. tmbh mama pompuan
sorang.. kalau adik dua org tu balik beraya belah wife masing2..mama,papa dan anak2
je la yg memeriahkan umah abah..adik beradik papa ramai 8org(meninggal 3org)
so sana mmg meriah..cucu je dah 14org..

tapi takper..semua perancangan Allah adalah yang terbaik.. kurang sini,lebih sana
semuanya adil..kan..seperti semua maklum,mama ada fatin sorang je pompuan..
so harapnya yg dalam peyut ni baby girl la hendaknya..
tapi kalau dah boy jugak..takperla..hero ramai jaga mama papa tua2 besok..inSyaAllah

pregnant kali ni umur dah berapa ye..nak masuk 38 dah..
dia punya rasa,memang letih..tak macam masa afif 5thn lalu huhuhu
semua benda yang tak pernah rasa masa pregnant dulu2 semua dapat time ni..hambik kau
hihihi dulu bila kawan2 citer mabuk la.. tak tahan bau la.. kaki krem la..
mama cakap..akak takder plak..ok je..takder mabuk pun..skang padan muka kau kikiki

sakit kepala tak benti..batuk terkencing2 huhuhu
pastu dua hari sekali kena basuh tuala,selimut,cadar,telekung..
masak tak boleh..tambah bau ikan..hanyir giler rasa..yang paling mengejutkan..
segala seafood tak suka..tomyam tak layan..laksa? paling tak sangka..tengok laksa pun
jadi nak muntah..fuh.. punya la terbalik semua nya..

masuk empat bulan ok dah skit..tapi bab makanan still sama..laksa dgn tomyam tu
just rasa gitu2 je la.. kaki krem pun pernah.. pastu berat jangan cakap la..blum pernah
dalam sejarah pregnant cecah 60kg..tapi kali ni 63kg..blum 9bulan lagi ni huhu
kalau pas bersalin ni takmo jadi slim balik,tak tau le teman..kikiki

bab kulit pun terkena jugak..abih jerawat satu badan.. mcm2 pakai produk tp ttp sama..
harap janganla berterusan.. tak tahan le.. nanti papa cari lain pulak..lagi haru..hihi

haa camtula citer mama pregnant kali ni.. macam2 benda merasa..takperla..last kot
cewah.. pengalaman kan berharga.. yg no 5 baru Dia nak uji macam2 kan..kira ok la tu
ni pun mujur papa blum kerja..pergi balik kerja papa ambik..alhamdulillah
tapi bulan terakhir pregnant papa dah start kerja balik..mmm sedih.. mama kembali
kepada rutin asal..kena hantar anak pergi balik kerja..tengah sarat plak tu..
bulan posa lagi.. mmm..takper2..banyak pahala cewah..harapnyerla..
dah kalau komplen je pahala pun hilang ye dak..

okla..doakan mama selamat bersalin nanti..dipermudahkan segalanya..first time tanpa
bantuan mak n mak mertua.. kali ni semua sendiri..harap ok je.. dah lima pun kan.. :)

0 comments: