Aug 16, 2012

Cerita Akhir Ramadhan

hari ni khamis-lastday kerja sebelum cuti raya..mama cuti raya jumaat besok,17
dengan rabu lepas raya 22..dua hr tu je..tahun ni kena sacrifice..xder org
nak jaga kaunter..so,khamis n jumaat after raya kena kerja..
kebetulan papa jugak tak bleh cuti..dia terlibat dgn majlis aipm..
hai,kerja..kerja..kerja..takder kerja takder duit looo

raya tahun ni memang tak beriya langsung..beli baju pun utk anak2 ajer..
sian budak2 kan seronok sgt nak raya..kuih raya pun ala kadar je..
takder mood langsung nak membeli mcm dulu2..beli sekadar buat syarat
je la.. utk letak kat rumah mak dgn rumah mertua..

sedih plak Ramadhan dah nak pergi..hilang bnyk waktu makbulnya doa..

adli puasa ok tahun ni..iyerla,dia dah besar..darjah 3 dah pun kan..si fatin
pulak kena paksa2 puasa..dia jenis makan skit dah kenyang..so bila sahur
skit jawabnyer tak tahan la sampai maghrib..tapi mula2 asyik bebel je la..
kakak tak tahan..kakak lapar..bila dah hujung2 ni nampak dah biasa dah.
aisy plak memang tak tahan puasa..tapi dapat la jugak 5 hari puasa penuh..
hari yg lain2 tu puasa start kul 7(sbb dia sahur 6.30pg) sampai kul 5 ptg je..
smpi je rumah,terus cari air dan biskut..adoi,sian jugak kat dia..baru 6 tahun
dan dlm ramai2 anak mama ni dia jenis yg pemakan skit..takperla..pelan2 belajar.

0 comments: