Apr 23, 2010

Kelantan Plak

Perjalanan diteruskan lagi ke Kota Bharu pulak..amboi, sakan berjalan ek..tempat pertama yg kami tuju pada malamnya ialah kat Pasar Mlm Wakaf Che Yeh..tempat ni bukak sampai ke pagi..kami mkn kat sini sambil jamu mata..usha2 dulu..besok mlm boleh dtg lagi..baru beli..
kemudian besoknya ke pasar ct khatijah..tengok baju batik lagi..adoi giler dibuatnya..
mak cakap,"yang ni cantik tak yong utk abah kamu?"
yong cakap,"ok gak tu mak, tapi tadi bukan dah beli lima helai ker utk abah.."
bodyguard baju merah cakap "panggil security, ini dua orang perempuan shopping macam nak pengsan.."
yang ni kat bangunan baru sebelah pasar ct khatijah tu..kedai baru cantik2 la barang2nyer..harga pun ok sbb maybe nak lawan dengan kedai2 kat pasar sebelah tu..
yang ni masa kat Pantai Cahaya Bulan..tengah makan ikan salut tepung dan bagai lagi la yg salut tepung jugak..pastu celebrate birthday adli dgn aisy sekali..depa kan bulannya samer..bulan mac..
so adli dah 7 tahun, aisy plak dah 4 tahun..semoga menjadi anak yg baik dan soleh..amin..
abah cakap,"agak2 apa lagi kita nak pau anak menantu kita ni yer nor..baju udah, makan pun udah..kasut pulak nak?"
mak cakap,"udah2 ler tu bang..karang depa tinggalkan kita kat tengah jln kang naya jer.."
lepas makan sempat lagi singgah main layang2..tu mak tu mcm nak join sekaki jer tu..
besoknyer lagi ke Pangkalan Kubor pulak..aper lagi nak dicari ntah la..banyak tul tempat utk mengabihkan duit kat kelantan ni kan..tapi nak buat camner..itu yg kami suka pun..haha..jgn lepas ni pakat2 jual balik aper benda yg dibeli tu..haha..duit dah abih..
tengah mencari-cari kelibat mak..mana pulak mak ni..bnyk lagi benda belum beli ni..budak2 ni asyik mintak mainan jer..
fatin cakap "ala mama ni, kakak nak beli mainan satu jer pun mama bising..mama tu beli bnyk takper.."
mama cakap "ko jgn bnyk ckp fatin, kalau ko ader gaji sendiri takperla ko nak beli bnyk mana pun..udah tu!"
 wah! yang kuidamkan..nyaris tak meroyan masuk kedai ni..ah long..tolong..nak pinjam duit bleh???
abih la botak pokcik korang..hahaha..tak beli kalu mama merajuk..hehe..nasib badan..kata sayang bini kan..ha time ni la tunjuk bukti..hehe..giler mama..
tak pueh kat Pengkalan Kubor, kita lajak lagi ke Rantau Panjang plak..hehe..pokcik ko senyum2 jugak..dlm hati dah panas dah tu..menyesal agaknyer bawak kami gi jln2 belah sini..
last2 kami dah penat dah..panas plak tu..tak larat dah nak berjalan..tapi dlm hati berkata2 boleh tak org jual tu yg dtg kat akak ni..maleh nak jln la..hehehe..nak membeli jugak tu..

8 comments:

cengko said...

pegi pangkalan kubor tak beli batu nesan kee..??

D.I.L.L.A said...

hahahaha.. lawak la ija.. siap ada dialog lg.. mcm yek2 jerkk...
shopping sakan ekk.. brp riban agak2 habis tu..? huh kami hr tu x sempat pergi pasar ct khadijah n wakaf che yeh.. kalu x mau melayang lg $$$..

Sue said...

huii.. soping sakan ehh? seronok jalan2 macam ni time poket penuh. tapi siap le bila dah balik nanti..

gadiselatan said...

muka k.ieja dlm sume pic2 nih tersenyum puas...puas ati dpt shopping eh...tp ann cam nk gi je kedai pinggan mangkuk tuh...boleh dipertimbangkan nih..harga camner??ok tak??

MIZZOU said...

mana nak letak barang borong banyak2 tu...ke hangpa pi bawak lori kontena...hahaha

backhand said...

bila pulak sampai ke pangkalan balak nih... hmmm.. konpiuss... hahaha...

bosss.. kan ada avanza... sumbat je semua dlm tu... kalau org tak muat.. tinggal kat stesen bas.. balik naik bas.. brg2 tak pandai nak naik bas.. hahaha...

HazlisaNoor said...

cengko : ko ni nak perli pun berpada-pada la..

kak dilla : nak kumpul duit lagi ni nak ke langkawi plak..jom!

sue : tu la pasal..kalau sue ikut lagi bnyk beli dr akak kot..

ann : murah jugakla pinggan2 tu dah tolak tax..kat air itam takder ker?

en syam : mmg ingat nak bawak lori tapi lesen sani tak lulus..

pa : apsal ke pangkalan balak plak perginyer ni..jgn sebut nanti ma ajak kang..hehe

Sinaran Xxx! said...

penuh dgn sketsa la ija ni..opss sketsa ke siksa..hehehe..pokcik kayo dah pokai ke?? bertambah2la rezeki ye tak ija..pregnant ke??