Dec 21, 2017

Jalan-jalan Muar

Cuti sekolah hujung tahun berlalu begitu sahaja..tahun ni mama takder plan awal.. sbb opis bz nak siapkan sistem baru,so susah nak cuti lama.. pastu plak abah buat operation katarak mata so abah duduk umah kitaorang.
Tapi hati macam biasa melonjak2 nak berjalan hihi so decide gi dekat2 je pada cuti birthday Sultan Selangor..kami pergi Muar..duk kat homestay namanya Perkampungan Pengantin Muar
ni bilik homestay kami duduk..kena ambik 2bilik sbb kecik je biliknya

ada jugak yang besar..tu kat depan sekali tu boleh syer 4family

Pemandangan kat homestay ni cantik la jugak, dalam kawasan kampung. Yang penting ada sungai dan kolam budak2 ni suka memancing termasuk bapaknya hihi


 
malamnya kami gi makan kat Sabak Awor
dia macam food court makanan laut tempatnya kat muara
ni antara menu kami order..dan yang agak mengejutkan..murah weh




ni pulak menu breakfast..sate warisan muar yang dibakar dengan arang
ni buahan tempatan beli kat Kulai
ni pulak asam pedas madu tiga kat area Kulai

ni pulak mee bandung bus stand tangkak



alhamdulillah jalan2 cari makan..sedap semuanya




No comments:

kami ambik kesempatan ikut papa gi ayer keroh on weekend..papa ada kerja kat MITC Melaka so kami ikut sekali lepak  di Amverton Heritage Re...