Oct 11, 2010

Tarikh 10-10-10

Apa ada pada tarikh ini?
ramai yg melangsungkan perkahwinan semalam..ramai jugak yg dapat baby semalam..dan macam2 lagi la cara orang nak tinggalkan memori indah pada tarikh cantik ini..tapi dengar Hot FM pagi tadi..topiknya apa berlaku pada 101010..ramai yg bahagia..tapi ramai jugak yg melalui tarikh cantik ini dengan peristiwa sedih..
tapi bagi kami takder apa sangat pun tarikh ni..macam biasa sajer..
oleh kerana sabtu sebelumnya tu mama dan papa samer2 kena kerja..so semalam ahad 101010 kami keluar..pagi jam 11 dah tonton wayang..citer Legend Of The Guardians: The Owls Of Ga'hoole
bolehla, citer ni sonok gak la..biasala budak2 ni bila kita dah ajar satu benda bila lama tak buat depa asyik tanya la kan..bila nak tengok wayang lagi..bla bla.. so bawakla gi tgk jgk..
kemudian sebelah petangnya mama terasa nak mkn ikan bakar kat pantai jeram plak dah..so, papa pun terusla pergi..tapi sampai awai restoran tu baru tengah nak bakar2 api apa semua kami lepak2 dulu la kat pantai remis..sementara depa ready nak bleh order..


time makanan sampai tak sempat nak ambik gambar pun..abih tu memasing dah lapor..lunch dah lajak ke kul 4..maunyer tak lapor kan..so ni gambar dah nak abih makan jer yg ada..ops,tgh makan terjumpa kak jah n family..depa pun slalu makan sini rupanya..tapi asyik borak takler bergambar..taula kak jah kalau dpt bersembang..dua tiga kali anak dia datang ckp makanan dah sampai..dianyer tak gerak2 jugak..hehe
so, kesimpulannya biasa jer la aktiviti kami pada 101010 ni..cuma kalau nak kasi memori istimewa skit tu adala skit ayat2 power dari hubbyku..
katanya "sumpah, walaupun beribu yg datang dlm hidup abg..abg tetap pilih mama dulu,kini,selamanya..tak sanggup kehilangan mama.." hehe aww..jgn meluat ek..sajer nak letak statement ni dlm entry 101010 buat ingatan..

9 comments:

Anonymous said...

patut letak entry ni semalam..baru match date dgn tajuk..yer tak..

HazlisaNoor said...

tu la..semalam tak sempat..seharian berjalan..

tifaizal said...

Amboi romantik nya akak n en sani...hahahaha..cayalah

MIZZOU said...

balik M'sia nanti nampak gayanye nak kene pi jugak la tempat ikan bakar ni....jauh ke dari Shah Alam tu???

HazlisaNoor said...

tie : xderla romantik bebenor tie oi..sesekali hehehe..bila ko nak ikut jejak watie?

en syam : bab jln jgn tanya ieja..nanti suh sani jawab yer..ieja tau jln gi blk kerja jer..hehehe

backhand said...

dr shah alam takde jauh sangat rasanya.. ada la dlm 30-40 km kot.. jalan nak ke sana pun tak susah.. hala ke pekan kapar.. terus lagi mcm jalan nak kpg kelip2 tu.. nanti nampak sign board aroma ikan bakar.. nyam2.. sedap makan kat situ.. pasni kena try ikan bawal emas stim asam boi.. menu faveret kak jah sefamily..

backhand said...

beribu yang datang ke.. rasa2 ckp berjuta-juta yang datang hari tu.. hahahaha...

backhand said...

tgk gambar last mcm magic plak.. tak nampak perut ek... bagus la cameraboy.. ehh.. cameragirl ekk..

Anonymous said...

alah en isham, lalu ikut simpang altantuya tuh kalu dari puncak perdana...jah..

corat coret hari raya hihihi macam biasa selalunya hari raya pertama mama sekeluarga akan beraya di Ipoh dulu sebab dua adik akan...