Jun 18, 2010

4 hari tanpa Adli dan Fatin

bermula isnin lalu hingga jumaat hari ni..Adli dan Fatin tinggal kat rumah opahnyer di Ipoh..Aisy pulak tak ikut..dia duduk dengan kami..tiap2 malam kami akan call mereka berdua..sajer nak tau apa yg depa buat kat rumah opahnyer tu..tak rindu kami ker kat sini..nampaknyer mereka ok ajer..yg tak ok nyer aisy kot..yer la takder kawan nak main..
sebenarnya ini first time anak2 balik kampung tanpa kami..sebelum ni tak pernah tinggal walau sehari pun..tapi ari tu, ahad lepas ada kenduri kawin di muar..mak datang sini so adli dan fatin ikut mak balik ipoh..minggu ni mama balik lagi sebab ada kenduri lagi so boleh la ambik depa tu kan..adli tu kalau sorang2 takmo jugak..tapi fatin pun nak ikut jadi okla..
tapi, selalu dah biasa ramai2 kan..sesekali duduk kat rumah bertiga jer..rasa lain macam la plak..hehe..tapi yg bestnyer tak bising..kalau tak asyik main lawan2 dan berebut..bergaduh..rumah plak jadi elok kemas jer..maklumla tukang buat sepah(fatin) takder..
apa2 pun tak lengkap sebenarnya kalau salah sorang takder ni..sekejap2 okla..kalau lama2 boring juga..kan

3 comments:

Sinaran Xxx! said...

oooo...ingatkan gi mana..ija hantar gi bengkel ke..hehe..ajar depa berdikarila tu..seingat aku..masa besar cam fatin, zafran aku x kisah ikut pakcik aku..tido umah depa..patutla aku leh dok asrama sejak form 1..

cengko said...

kena tambah lagi ni... heheee. bang sani, komen...

mama-ieja said...

yanz:ko memang seorang yg berdikari yanz..

cengko:ko asyik tanya aku..korang tu bila lagi nak menambah..