Jun 25, 2008

Cameron Highlands

Ahad lalu mama sekeluarga menunaikan permintaan Adli yg tiba2 bagitahu nak beli kaktus cameron..sebab kebetulan kami balik ipoh..jadi on the way balik Shah Alam kami naik cameron sekejap..sampai atas dalam pukul 12 tengahari...dan kami turun dalam pukul 3.30 petang..tak buat apa pun kat atas tu..cuma jalan2 beli sayur..masuk taman bunga, taman rama2..berenti di ladang teh..beli strawbery coklat, jagung mutiara yg memang sedap teramat..pastu anak2 dah letih..kami balik..dalam perjalanan balik sempat singgah pondok orang asli di tepi jalan beli madu lebah asli..
Masa turun lalu di Air Terjun Lata Iskandar, tapi kami tak singgah sebab hari mendung dan budak2 pun semua dah zzz kat tempat duduk belakang...

7 comments:

tifaizal said...

mane strawberi coklatnya...heheh...

HazlisaNoor said...

tak sempat nak ambik gambar..dah abih kena ngap.

backhand said...

coklat takder.. strawberi ngan madu pun jadikkk.. tak masuk dlm group cuti2 malaysia ker.. hehehe..

sarinawati said...

emmmmm best nya pie cameron..ana dah lama x pie
(mama nur irdina nafesah)
nurirdina2.fotopages.com

HazlisaNoor said...

nanti kita buat trip kita2 plak la ana..

Mama Zafran&Nureen said...

ija, teringat mak mertua aku nak sangat pegi..atlast serik dah sebab mabuk..so naik kejap je dah turun..hihi. Bila nak gi lagi ek?

HazlisaNoor said...

betulla yanz, jalan dia kona kona..aku pun cam nak pening2 lalat..tapi bila time shopping sayur ilang segala pening aku tu..hehe