Jun 5, 2017

Ramadhan 1438

Alhamdulillah, kita diberi peluang sekali lagi untuk berjumpa Ramadhan..harini dah hari ke 10 Ramadhan harap boleh sampai habis..Alhamdulillah juga tahun ni masuk je Ramadhan budak2 semua cuti sekolah, dua minggu pulak tu.. syukur sangat2.. bukan apa mudah la skit nak uruskan hal2 sekolah anak2,hal2 sahur dan berbuka kan.. Maklumla rumah kan jauh dari pejabat..kalau hari2 biasa kluar gelap, sampai umah pun gelap. Time Ramadhan ,pejabat boleh balik awal 30minit dari biasa..so syukurr sangat2..
Awal Ramadhan aritu ambik cuti 2hari..balik ipoh taiping..kami kan dua2 belah mak dah tak ada,tinggal abah sorang je..so teman abah sahur dan berbuka je la, insya Allah nanti cuti Nuzul Quran kita balik lagi teman abah ye.
setakat baru 10 hari dah puasa ni kami dah berbuka kat luar 1 hari je.. berbuka kat luar ni kena pilih tempat yang senang nak gi solat dan selesa, tu sbb tak berapa gemar berbuka kat luar ni.. tu si adik tak puasa pun dia.. tak larat nak puasa pastu malas bangun sahur plak tu.. first day puasa dapat la sekerat hari eh sekerat pun tak sampai..kul 11 dah lapar huhuhu
 ni pulak antara menu2 yg kitaorang masak untuk berbuka, sajer mama share dengan korang..blog ni dah macam dairi kami.. bila tengok balik entry lama2 syok la buat kenangan..anak2 pun suka belek gmbr2 lama diaoarng masa kecik
steamboot
sotong portugis
cucur udang kuah kacang - teringat mak mertua dan kawan baik
video
ni nak share video meema huhuhu kelakar.. harap nanti dia besar dia hepi tengok

No comments: