Jul 29, 2016

Aidilfitri 2016

Raya Raya Raya.. Syawal datang lagi..hihihi
kita yang dah besar2 ni takder la rasa raya sangat..tang bulan Ramadhan je yg seronoknya..tapi budak2 plak tang hari raya la yang dia orang tunggu kan..dapat duit raya..macam zaman kita kecik dulu jugak la kan kikiki
 
hari raya pertama..takder beraya pun..sebab apa? sebab meema demam..abah pun demam..langsung tak bangun adeh..dah petang baru pergi rumah opah jah n tok man..itu pun sebab ngikut adik yg baru sampai ke Ipoh.
gambar di rumah opah jah dan tok man..tengok la meema tu muka tak ceria..demam asyik merap je
bergambar dengan anak2 sedara dan anak2 sendiri..hihihi baju kami kaler lebih kurang sama so semuanya dah macam anak mama..ramainya anak hihihi
pagi raya kedua dah balik ke kemunting..ni gambar kat depan rumah pak lang..meema blum baik..masih demam
ni plak gi beraya ke rumah kawan lama masa sekolah rendah dulu..singgah selepas balik dari kemunting
ni plak kat rumah bapak sedara pak eji..dia buat open house..meema masih meragam..ini la demam yang paling lambat baik dalam sejarah hidup meema setakat ni..asyik meragam serba tak kena
sudahnya seminggu cuti raya..takder macam raya sangat pun..duk merap kat rumah abah je..
 dan setiap kali raya tiba..pastinya kita amat rindukan org yg tersayang..alfatihah buat mak dan mak mertua..moga roh mereka aman damai di sana..amminnn

gambar2 kat bawah ni sajer2 ambik..nak gi open house
 bergambar dengan dato seri azmin masa jamuan raya pejabat tanah selangor




 ni pulak kat rumah kawan programmer nida di kuala kubu

 seminggu lepas raya..kami balik ipoh lagi..kali ni baru raya betul2..dari pagi sampai ke malam huhuhu abah ajak gi ziarah adik beradiknya di kg gajah..pastu terus lajak ke teluk intan umah maksu..sempat jugak ke rumah kawan sekolah..nani dan mudin..


ni gambar last ni bukan gi beraya..abih beraya abah ajak makan udang galah yg popular kat teluk intan ni..sedap manis fresh..tangkap tepi sungai tu je..angkat hidup lagi terus goreng..sedaaapppp

 last openhouse raya di rumah big bos..

0 comments: