Nov 27, 2017

Mama Menari?

Nak diceritakan berkenaan aktiviti terbaru yang mama ceburi..kelab kebudayaan pejabat huhuhu
jangan tak percaya hahaha memula kawan mama yang ajak..sebagai hiburan setelah penat bekerja kononnya stress kan asyik kerja yg sama je dah lebih 10thn.. so sajer2 la masuk then selected plak utk persembahan sempena majlis penutup sukan antara jabatan2 dalam selangor.




gambar utk kenangan ni, video ada tapi malu nak share.. yg kelakar org tak pernah makeup bila makeup dah macam tepuk gomak aka opera cina hahaha
org lain, umur 40 bertaubat ni idak..awk start menari plak dah adei...
dulu2 zaman sekolah memang kaki menari mama ni hihihi sejak tadika sampaila tingkatan 5 tiap2 hujung tahun sure masuk persembahan sekolah punya.. tapi bila dah kerja terus berhenti sebab takder geng kot hahaha..tetiba bila dah 17 tahun kerja ni buat hal balik pulak dah hahaha memain je ni just for fun bukan sepenuh masa, sesekali je buang tebiat

Nov 14, 2017

Hepi Bday Abg Adik

Alhamdulillah.. mohd afif adha dah 7thn


Abg adik ni baik budaknya, kadang2 slalu tak perasan dia.semenjak ada meema ni..sori ye adik.. walau mcmana pun mama papa semua sayang adik.. mama doa adik jadi anak yg soleh..harap dh besar nanti bleh jadi ustaz hihihi amiinn



Oct 22, 2017

Reunion pptm daerah dan xpptm

bertempat di Taman Wetland Putrajaya kami mengadakan bbq makan2 borak2 main2 hahaha kat sini tempat bbq disediakan so takpayah bawak cuma nak ke sini kena naik bot la pulak sbb tempat bbq tu macam private pulau


 diaorang bawak makanan masing2 dan akk dpt pavlova sempena birthday daripada harizah pptm daerah gombak muah muah





semua komen positif dan best dan semestinya semua nak repeat buat lagi majlis cam gini kata deme..semua laki bini sporting plak tu alhamdulillah

The Pines dan Taman Rama2 Reptilia Melaka

kebetulan tarikh birthday mama tu opis papa ada buat kursus kat melaka.. mama pun apa lagi join la bawak anak2 gi sekali..sambil menyelam minum air hihihi
kami duduk kat The Pine 3hari 2malam


 Sabtu papa takder kelas pagi so papa bawak kami pi sini.. harga tiket masuk ke taman rama2 & reptilia ni dewasa rm22 dan kanak2 rm16 meema bawah 3thn free






 adik dengan meema la yang paling seronok gi sini..hepi beno nampaknya.
tapi mama lebih prefer gi tmpt kecik camni dr yg besar mcm zoo tu sebab zoo luas jenuh penat nak jalan..lagipun awal2 je deme seronok bila dah lama2 dah penat deme tak excited dah nk tgk binatang2 yg lain.
makan malam kat serkam tapi takder gambar segan ramai kawan2 kursus papa, ni pun gambar meema je kat tepi bot di medan ikan bakar serkam

Ulangtahun yg ke 40

alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi diberi umur dah smpi 40 dah ni..
kalau tak sedar diri jugak tak tau le hihihi 
takut jugak ni sbb amal tak tinggi mana pun
 
tetapi, sesuatu yg amat mengejutkan tahun ni..rasa syahdu sangat2 sebab ramai kawan2 yg meraikan sampai dalam hati terdetik.. ini last kot next year dah mati kot aku ni huhuhu ke situ plak akk


kawan opis celebrate makan2 kat secret recepi
ni plak geng2 minum pagi..diaorg kumpul duit belikan buah2an cantik gubah mcm hantaran bertunang hihihi
ni plak selebrate awal sehari sbb diaorg nk gi kursus..ni kawan bahagian lain..mata kami semua bengkak sebab majlis nak hepi2 bertukar jadi emosi hahaha.. apala diorg ni, semua terkenang kes tahun lepas..sedih kami dipulau,dikhianat,difitnah..mmg kami masing2 di duga, dugaan dalam persahabatan.. teringat lagi time bday ni tahun lepas akk keseorangan,tiada kawan masa tu..then 2org kwn aku ni la yg setia menemani walaupun opis kami lain2..so thn ni rasa bersyukur sgt sbb akhirnya Allah tunjukkan apa yg baik bagi kami..semua yg jadi bukan salah saper2 tapi semua dr diri sendiri dan jugak atas sebab Allah nak tunjukkan sesuatu..alhamdulillah skang dah nampak dah jalannya.
terima kasih suami, keluarga, teman2 dan jugak jiran2 yang wish dan yang mendoakan yang baik2 dihari lahir ku.. alhamdulillah pengalaman mematangkan kita semua..moga2 pertambahan umur ini memberikan akk lebih hidayah lebih baik..juga nak ambik kesempatan nak minta ampun maaf atas semua yg jadi..harap jadikan tauladan..move on
ni sebenarnya nak kluar bergambar kat padang permainan belakang rumah sekali hujan lebat hihihi bergambar bawah porch je la.. tq abang bagi surprise belon besar.

Sep 18, 2017

Salam AidilAdha

hari raya AidilAdha baru ni adik banyak kali tanya.. kenapa hari ni kat tv banyak org sebut nama adik..adha..adha..adha..hihihi sebab nama adik Mohd Afif Adha..adik lahir dekat2 raya haji
adik tak tau raya ni panggil aidiladha, selalu adik ingat raya korban atau raya haji je

sedikit gambar buat kenangan kita sekeluarga


  


gambar2 kat bawah ni adalah kat kedai makan di Gopeng namanya Teratak Tempoyak NDA, kami singgah lunch kat sini masa on d way nak balik ke BSP.. kami balik awal takut jem
kedai makan ni macam rumah orang..rumah kampung

antara menu kat sini semestinya gulai tempoyak tapi ada jugak asam pedas..sedaaappp

kedai ni 2 tingkat, kat bawah ramaila orang tapi kami duduk atas walaupun tghr agak panas skit kami excited dengan rumah kampung ni hihihi peghak skit kami ni..huhuhu






Sep 14, 2017

Cuti Sekolah Seminggu

Cuti sekolah seminggu yang lepas bertembung dengan cuti hari merdeka dan Hari Aidiladha , so mama macam biasa tak lepaskan peluang untuk hepi2 dengan famili hihihi.. 
rutin harian kalau hari sekolah dan hari kerja memang xcukup masa, jadinya kali ni mama papa ambik cuti 3hari so dapat la seminggu kan huhuhu bestnyer
 
 fisrt aktiviti adalah menghadiri majlis perkahwinan sepupu mama Azie namanya. Dolu2 masa mama dating dengan papa Azie la penemannya hihihi, skang dia pun dah kawin dah
 Abah ada datang tapi abah malas nak bergambar,katanya tergoyang2 atas pentas kang hihihi
 bergambar kenangan bersama ahli keluarga adik beradik pengantin
 ni sepupu mama nazlia, anaknya tu sebaya meema..dia lahir sehari sebelum meema

pastu pulak lepas abih kenduri mama terus bawak abah balik ke Ipoh. Sebab besoknya kami nak bercuti cuti malaysia..hihi..dekat je pun Penang je
Kami naik Bukit Bendera sebab dah lama sangat tak jln2 situ. Last pergi time tu Aisy baru 2 tahun rasanya.

dah penat jalan2 kat atas tu kami turun cari tempat makan..udah kelaparan so makan kat Hameediyah nasi kandar sedap papa belanja

 gambar menu tak sempat ambik sebab sampai je makanan semua serbu hahaha
pastu kami bermalam kat Hotel Flamingo ni

bilik katil besar
pool pun best..luas
ada pantai
ada ayam katik n burung


hotel ni best jugak..biliknya selesa, pool pun ok, ada pantai persendirian, ada ayam peliharaan dan burung jugak sesuai utk kami ni ha yg terdiri dari setiap peringkat umur kikiki

esoknya check out kami pi kedah pulak..dah lama tak balik kampung papa

kalau dah balik kedah..aktiviti camnila yg diaorg suka sangat, mancing

 adik paling banyak dapat ikan..dekat 7ekor dia dapat.. pastu kakak 3ekor sama dengan adli manakala si Aisy dpt satu je hihihi ..mama? mama idak le dapat apa pun, tak reti langsung memancing ni
 bangun pagi lepas subuh, deme ni udah keluar mencari cengkering, cacing utk jadikan umpan
 syoknyer sawah padi..nampak hijau je saujana mata memandang
 pastu bab makan kat sini paling syok..murah plak tu..menu wajib adalah gulai ikan temenung kepala batas, mmg terbaik fresh sgt
ni namanya kuih bakar, yg kiri tu macam seri muka tapi dibakar

 ni pulak nasi daging Kulim, terbaik dan amat sedap

 ni singgah beli air jagung 3layer kat sungai petani
dan ni..lama giler tak makan..laksa teluk kechai.. budak2 tu makan sorang 2 mangkuk hahaha


   
masa nak balik sempat naik Gunung Jerai.. ada muzium kat atas tu..ada resort jugak.
next time boleh la try menginap kat gunung jerai tu
 
 

muzium terusan mat saman tak masuk..masuk muzium hutan kat atas tu je..itu pun free je tiket..dalam tu ada info berkaitan jenis2 daun, kulit pokok dan serangga n haiwan skit2